Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co na ścianę w małej sypialni?

Recommended Posts

Kończę adaptację poddasza i spać mi nie daje garderoba, która w trakcie adaptacji przeistoczyła się w małą sypialnię. Chciał bym dać na ścianę pionową (tą po lewej stronie) jakąś tapetę, może fototapetę, ale pod tym kątem (zdjęcie robione z drzwi) i tak nic nie będzie widoczne. Może jakiś trójwymiarowe kształty? Łóżko ma stać tak, że z tyłu głowy będzie owa ściana

murator.jpg

• 2 weeks później...

Na tak małej powierzchni fototapeta może nie zdać egzaminu gdyż nie będzie jej jak zobaczyć. Nawet leżąc w łóżku widać będzie tylko jej fragment. Lepiej pomyśleć o zwykłej tapecie w desenie, farbie strukturalnej, lub o tynku dekoracyjnym. Wnętrze będzie pięknie wyglądać gdy zostanie utrzymane w jasnej kolorystyce. Biele, jasne beże, popiele. Jeśli myśli pani o bardziej wyrazistym kolorze, to lepiej byłoby go zastosować w dodatkach i akcesoriach.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka

• 2 weeks później...
Moim zdaniem pod takim kątem powinno być coś niebanalnego, co dawało by jakieś ciekawe wrażenie, jakbyś brał oddech - czyli nic modernistycznego, bardziej zieleń - drzewa, las, dżungla - efekt nieziemski. Sami zamawialiśmy tapetę na fizelinie z http://www.centrumtapet.pl , bo ona łatwiej się nakleja i wyrównuje niedoskonałości ściany, ale w twoim przypadku to chyba wystarczy jakaś zwykła fototapeta. Jednak jak powiedziałam - wg mnie zieleń i jeszcze raz zieleń. Wtedy przyjemnie wejść do takiego pokoiku, szczególnie, że jak widać ten znajduje się na poddaszu, to może dawać wrażenie ogrodu. Edytowane przez amankowska70