Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Owady, robaki , chrząszcze , pająki

Recommended Posts

Witam mam problem mieszkam z jednej strony mam pole z drugiej strony mam płot betonowy a za nim choinki na 4-5 m trzeciej ogród sad sąsiada , w dom mam WM nie otwieram okien bez siatki i nie wychodze drzwiami tarasowymi zeby ciepła nie wpószczać do domu a i tak moge znaleźć jakies robaki i pająki . Jak patrze na sąsiadów jak mają okna otwarte to mnie ciarki przechodzą . NIC nie używam w domu na owady mam siatki w oknach ale takie na rzepy . Byłem na dworze na wieczór dużo tego robactwa lata wokół domu , co używać żeby to się nie pchało do domu ??? mam trójkę małych dzieci w domu .

Byłem na dworze na wieczór dużo tego robactwa lata wokół domu , co używać żeby to się nie pchało do domu ??? mam trójkę małych dzieci w domu .

Niewiele możesz, owady wchodzą najczęściej pomiędzy uszczelkami, niewielkimi szparami a przede wszystkim są wnoszone na ubraniach, zabawkach przynoszone z zakupami czy po prostu wlatują w chwili otwarcia drzwi .

Takich rzeczy się nie uniknie były tam przed nami i będą po nas. zastosowanie chemicznych środków czy łapek nic nie pomoże, a może nam tylko zaszkodzić .

Co proponuje - wyłapywanie, i jeśli nie niszczenie to wypuszczanie poza wnętrze domu.

Izolowanie się całkowicie od życia zewnętrznego też dla człowieka nie jest korzystne.

Pozdrawiam

A na dwór z dziećmi czasami wychodzisz ?

Wyluzuj , pojedyncze owady , roztocza są naturalne w domu.

Racja a w dodatku każdy dorosły jest żywicielem kilku jeśli nie kilkunastu gatunków pasożytów i kilkudziesięciu symbiotycznych bakterii.

Co niektórzy twierdzą, że tak liczne alergie to efekt nadmiernego jałowienia organizmu z patogenów i ich producentów. Leczą je doustną szczepionka owsikowo tasiemcową - nieśmiało i w badaniach klinicznych. Ponoć z sukcesem , ale wielka farmacja musi mieć swoje zyski.

Organizm małego dziecka ma rozpoznawać faktyczne zagrożenia nie urojone autoagresja zatem jedzenie z piasku podniesione własnoręcznie zerwane ma swoje plusy

rozpyl jakiś środek owadobójczy np. TEPP, Dianizion, Paration, Paraokson, Trichlorfon, Malation lub DDT, Aldrynę, Dieldrynę i Lindanę.

Albo jakies preparaty mniej szkodliwe dla ludzi zawierające np. pyretrynę, jasmolinę, cynerynę, aletrynę i rozmetrynę.

a tak powazniej, nie da rady, zawsze będziesz miała jakieś robactwo, a pająki są wszędzie.

witam,jest takie fajne powiedzenie,szczęśliwy i zdrowy ten dom gdzie pająki są.Wiem jak to się człowiek denerwuje,przez te insekty różnego rodzaju,ja używam preparatu bioinsektal,jest to super środek,nie zostawia żadnych plam,jak opryski wykonamy,jest bezzapachowy itd,itd reszta jest do poczytania w internecie

Mieszkając na wsi trzeba się pogodzić z tym że czasem pachnie obornikiem albo gnojowicą i tym że do chałupy dostają się jakieś robaki i owady.

Ale mieszkamy w Polsce i dopóki nie wleci szerszeń to nie ma o co się bać,chyba że ktoś jest alergikiem.

A ze środków na latające robactwo moim zdaniem najlepszy jest lep powieszony na żyrandolu,jak się zapali światło to wszystko się wyłapie.

:D

Byłem na dworze na wieczór dużo tego robactwa lata wokół domu , co używać żeby to się nie pchało do domu ??? mam trójkę małych dzieci w domu .

No, jak są małe, to Ci za wiele nie pomogą - ale za parę lat mogą Ci pomoc w wyłapywaniu nieproszonych gości :)