Justyna2910 13.08.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam, wraz z mężem planujemy budowę. Posiadamy działkę do której dojazd jest po drodze prywatnej mającej kilku odrębnych właścicieli. Z drogi gminnej do naszej działki jest około 200m. W drodze gminnej jest pociągnięta sieć wodociągowa i hydrant stoi na skrzyżowaniu tejże drogi z naszą drogą prywatną. Planujemy zrobić wodociąg na swój koszt, ponieważ wiemy, iż gmina nie sponsoruje ich w drodze prywatnej, a także nie jest chętna do przejęcia drogi. Chciałabym się dowiedzieć czy jeśli sama zapłacę za wszelkie materiały i samemu to zrobię wynajmując tylko koparkę, to ta sieć będzie należeć tylko do mnie czy do wszystkich właścicieli ziemi jaką jest droga? Cz będą mogli kiedyś się do niej podłączyć? Czy musiałbym kupować rury odpowiednie dla kilku rodzin, które kiedyś tam mogłyby na sąsiednich działkach się podłączać czy tylko odpowiednie dla siebie? Bardzo proszę o jakieś konkretne odpowiedzi, bo niestety w gminie nie mogę dowiedzieć się nic odpowiedniego dla mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 14.08.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (...) w gminie nie mogę dowiedzieć się nic odpowiedniego dla mnie... A co to znaczy nic odpowiedniego dla mnie? My będąc w podobnej sytuacji usłyszeliśmy w gminie, że gmina nie wyrazi zgody na wykonanie (w naszym przypadku 10) indywidualnych przyłączeń do sieci wodociągowej, dlatego aby otrzymać pozwolenie na przyłączenie do sieci trzeba zrobić projekt i wykonać instalację uwzględniając potrzeby wszystkich współwłaścicieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilgajos 16.08.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Witam. Jeśli podpiszesz porozumienie z wodociągami to w przeciągu 9 miesiecy odkupia wodociąg od ciebie. Ja tak miałem. Wodociągi w Tychach.Długość wodociągów około 125m. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts