BudującaDom1719513663 14.08.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 7 letnia gwarancja na okna to fikcja. Okna z Oknoplastu z Krakowa mają rok i jedno się nie chce otworzyć. Generalnie były otwierane może z raz lub dwa, bo dom jest w trakcie budowy. To okno otwiera się tylko gdzieś na 30 stopni i nie działa uchył okna. Nie mogę z niego korzystać. Zgłosiłam reklamację, a oni mi powiedzieli, że jeśli okaże się, że to kwestia regulacji to będę musiała im zapłacić 80 zł za przyjazd, bo regulacja leży po stronie klienta, a jeśli nie będą mogli tego naprawić na miejscu to będzie wszczęta procedura reklamacji. Po czym mam poznać, że wada jest związana z regulacją? Jest to jednak bardzo dziwna gwarancja. Okno ma się przecież otwierać i zamykać, taka jest jego funkcja.J ak zepsuła mi się zmywarka na gwarancji, bo coś się zablokowało przekrzywionym wężykiem to nie kazano mi nic płacić. A usterkę naprawiono na miejscu. I nikt się nie dąsał, że musiał jechać kawał do tej zmywarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 14.08.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 A to dziwne bo też mam okna w oknoplascie z 7-letnią gwarancją kupione i przez pierwsze 2 lata byłe regulowane na gwarancji 3 razy. Teraz juz jest ok. Tak że w bielsku regulacja jest na gwarancji, za darmo przez 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.08.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 Turalyon, przeczytaj swoją gwarancję a pewnie okaże się że trafiłeś na sprzedawce zwyczajowo dzialajacego inaczej/ frontem do klienta/. To co spotkalo BudujacaDom nie jest jednak miłe bo z opisu nie wyglada to na typową, prostą regulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts