Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie poddasza Pianą TECNOFOAM G-2008

epterode

Recommended Posts

Witam serdecznie prawie w 100% zdecydowałem się ocieplać pianą dach TECNOFOAM G-2008 25cm 17 krowkie i 7 na krokwiowo i mam pytania :

1. Znacie tą pianę ? Hiszpańską

2. Jak przygotować poddasze pod pianę wieszaki grzybki i okna dachowe ? na gotowo pod stelaż? okna dachowe obrobić razem z płytami ? czy potem docinać pianę ? i obkładać płytą?

3. Czy ocieplać do sufitu czy do samej góry poddasze jakieś 1,8 m wysokości do kalenicy.

4.Jak zabezpieczyć murałte od zewnętrznej strony miałem na zimę tak jak na zdjęciu poniżej folia z paroizolacji dachówek czy może tak zostać? Jedyny mankament że od zewnątrz będzie pod skosem jak na zdjęciu i styropian od zewnątrz trzeba będzie pod skosem dociąć.

5.Czy mogę pianować bezpośrednio na mebrane?

"Pianować nie możesz - pianowanie tylko na deski, nigdy na membrane. Jak zapianujesz membrana bedzie wypukła, zacznie przeciekać. I od razu stracisz gwarancje, której w sumie i tak nie masz jak membrana tak leży przez 7 miesięcy nie zakryta wełną"

To jak to jest ? można czy nie ? z tego co czytałem gorzej właśnie jak na deski

Dzięki

Edytowane przez epterode