epterode 15.08.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie prawie w 100% zdecydowałem się ocieplać pianą dach TECNOFOAM G-2008 25cm 17 krowkie i 7 na krokwiowo i mam pytania : 1. Znacie tą pianę ? Hiszpańską 2. Jak przygotować poddasze pod pianę wieszaki grzybki i okna dachowe ? na gotowo pod stelaż? okna dachowe obrobić razem z płytami ? czy potem docinać pianę ? i obkładać płytą?3. Czy ocieplać do sufitu czy do samej góry poddasze jakieś 1,8 m wysokości do kalenicy.4.Jak zabezpieczyć murałte od zewnętrznej strony miałem na zimę tak jak na zdjęciu poniżej folia z paroizolacji dachówek czy może tak zostać? Jedyny mankament że od zewnątrz będzie pod skosem jak na zdjęciu i styropian od zewnątrz trzeba będzie pod skosem dociąć.5.Czy mogę pianować bezpośrednio na mebrane? "Pianować nie możesz - pianowanie tylko na deski, nigdy na membrane. Jak zapianujesz membrana bedzie wypukła, zacznie przeciekać. I od razu stracisz gwarancje, której w sumie i tak nie masz jak membrana tak leży przez 7 miesięcy nie zakryta wełną"To jak to jest ? można czy nie ? z tego co czytałem gorzej właśnie jak na deski Dzięki Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez epterode Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/203208-ocieplenie-poddasza-pian%C4%85-tecnofoam-g-2008/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts