yaarek 15.08.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć.Jestem w trakcie remontu niewielkiego mieszkania. Przenoszę kuchnię z jej pierwotnego miejsca, do większego pokoju, w formie aneksu.Chciałem też doprowadzić tam wentylację. Myślałem o zrobieniu tego za pomocą kanałów z tworzywa o wymiarze 6x12 cm.Całość będzie miało długość około 7 metrów. Czy to będzie działać?Czy zamiast takich kanałów mogę użyć rury spiro 10 cm, którą lekko spłaszczę żeby weszła w podwieszony sufit? Chcę również podłączyć do okapu dodatkowy kanał wentylacyjny, który będzie wypuszczony na zewnątrz budynku (około 7 metrów).Czy tutaj mogę zastosować rurę spiro czy też lepiej kanał z tworzywa? Dodam istotną kwestię. W mieszkaniu nie ma gazu, płyta będzie indukcyjna. Ewentualnie może ktoś podpowie jak to wykonać najlepiej, żeby działało.Pozdrawiam.Jarek. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez yaarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/203217-przeniesienie-kuchni-do-pokoju-a-wentylacja/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts