yaarek 15.08.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Cześć.Jestem w trakcie remontu niewielkiego mieszkania. Przenoszę kuchnię z jej pierwotnego miejsca, do większego pokoju, w formie aneksu.Chciałem też doprowadzić tam wentylację. Myślałem o zrobieniu tego za pomocą kanałów z tworzywa o wymiarze 6x12 cm.Całość będzie miało długość około 7 metrów. Czy to będzie działać?Czy zamiast takich kanałów mogę użyć rury spiro 10 cm, którą lekko spłaszczę żeby weszła w podwieszony sufit? Chcę również podłączyć do okapu dodatkowy kanał wentylacyjny, który będzie wypuszczony na zewnątrz budynku (około 7 metrów).Czy tutaj mogę zastosować rurę spiro czy też lepiej kanał z tworzywa? Dodam istotną kwestię. W mieszkaniu nie ma gazu, płyta będzie indukcyjna. Ewentualnie może ktoś podpowie jak to wykonać najlepiej, żeby działało.Pozdrawiam.Jarek. Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez yaarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts