cartel1 15.08.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Witam, Mam wykonany projekt przyłącza gazowego który zakłada poprowadzenie linii gazowej w odległości 3 m równolegle od garażu aby wejść do budynku. Niestety podczas nabijania ławic okazało się iż występuje różnica wysokości gruntu między jednym końcem domu a drugim ok 40 cm. Efekt tego jest taki że garaż mam 0,5 m powyżej gruntu. W związku z powyższym należałoby wykonać nasyp na podjazd, najlepiej po bokach wykonując podmurówkę na fundamencie po obu stronach podjazdu, jednak na przeszkodzie stoi wytyczona linia gazowa która uniemożliwia mi wykonanie takiego podjazdu. Pytanie teraz czy koniecznie będę musiał zmieniać projekt przyłącza aby gaz wchodził bezpośrednio np. do garażu, a to wiąże się zdaje ze zmianą w pozwoleniu na budowę, czy może jest jakieś inne wyjście z sytuacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 15.08.2015 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Chodzi o - nie zachowanie spadków,- zmianę lokalizacji wejścia przewodu gazowego do domu ,- poprowadzenie przewodu pod podjazdem którego nie było w planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cartel1 16.08.2015 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Chodzi o 2 ostatnie kwestie które poruszyłeś Greengaz. Najprawdopodobniej będę musiał zmienić trasę gazu, a co za tym idzie lokalizację wejścia przewodu do domu, ponieważ podjazd dyskwalifikuje obecnie zaprojektowaną instalację. Pytanie czy wymaga to zmiany pozwolenia na budowę, ponieważ projekt gazu wchodzi w skład dokumentów wymaganych przez urząd budownictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.08.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Zmiana lokalizacji weiścia przewodu gazowego do domu wiąże się ze zmianą przebiegu instalacji wewnętrznej, wiec zaczynasz cała procedurę od początku. Edytowane 16 Sierpnia 2015 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts