remix30303 16.08.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam,Proszę o pomoc mianowicie mam problem z robieniem tyrolki.Wiem że był już taki temat ale mam inne pytania. o pilota: http://piloty.wroclaw.pl/naprawa.htmlNie wiem między czym zaczepić line (mała wysokość).Ani do domu ani do drzew (nie mam) ani do płotu.Może jakąś platformę zrobić czy coś tak żeby utrzymała 60kg (ja waże ok 53).Jaką linę do tego żeby wytrzymała jak ją przyczepić.Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Edytowane 22 Lutego przez remix30303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 16.08.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Pamiętaj że przy tyrolce występują dość spore siły od liny. Im bardziej "prosta" lina po obciążeniu tym większe siły. Jak już ustalisz miejsce to kup tylko atestowany sprzęt wspinaczkowy. Może być lina statyczna bądz co więcej zabawy stalowa. Napiąć statyka możesz robiąć wielokrążek. Karabinki stosuj tylko wspinaczkowe polecam owalne stalowe zakręcane. Pamiętaj żeby dobrze zabezpieczyć drzewo by nie uszkodzić pnia (wokół pnia coś miekkiego i to obłożone do okoła deskami). Do tego uprząż wspinaczkowa, kask no i dużo rozwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remix30303 16.08.2015 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 (edytowane) Tylko właśnie chodzi o to że nie ma drzew czy można jakąś belkę zabetonować w ziemi i na tym to zrobić? chromowana: http://poradnik.telewizor.eu/chromowanie.html Edytowane 22 Lutego przez remix30303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelix 17.08.2015 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Można oprzeć się na czymś w rodzaju literki "A" podobnie jak słupy energetyczne. Do tego musi być spory fundament żeby tego nie wyrwać z ziemi. Koszta rosną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts