joasssia 16.08.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Czy ktoś z Was ma może/ rozważał / spotkał rozwiązanie umożliwiające kotom samodzielne wyjście i wejście do domu. Drzwi to teraz pancerne bramy jak do schronów, a ja mam przed oczami klapkę w drzwiach z Toma i Jerry'ego. Czy to możliwe / bezpieczne / sensowne? Może macie inne pomysły / doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.08.2015 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 kiedyś montowałem w dole drzwi balkonowych. Sprawdza sięhttp://drzwiczkidlakota.pl/wp-content/uploads/2013/02/drzwiczki-dla-kota.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 17.08.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Ja się do tego przymierzałem tyle że w ścianie do pom gospodarczego. Problem widze jeden - na przykładzie swoich kotów - czyli nieproszeni goście. O ile rozwiązania z czujnikami np na chipa zabezpieczają przed innymi kotami, to nie widzę sposobu zabezpieczenia się przed mniejszymi zwięrzetami przynoszonymi przez kota, a mój kot często przynosi żywe zwierzęta do domu i potem biegają po kątach myszy i krety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.08.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Wydaje mi się że lepiej i łatwiej już zamontować wejście w drzwiach/oknie/bramie niż ścianie. Oczywiście że ono nie jest w zgodzie z energooszczędnością, dlatego ja bym je robił do pomieszczeń chłodniejszych. A na przynoszonych gości rada jest tylko jedna - niech się kot nauczy korzystać z dzwonka, wtedy będziecie wpuszczać tylko tą pożądaną w domu część wyprawy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 17.08.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Akurat u mnie przejście przez ściane jest prostsze - sciana szkieletowa w dodatku cieńsza bo do częsci gospodarczej. Łatwiej zrobić przejście niż w stalowych drzwiach technicznych. Dzwonek nie rozwiazuje wszyskich problemów - jak jestem w domu to kot akurat potrafi "się pokazac". Problemem jest że czasami kot jest zmuszony przeczekać cały dzień lub noc na zewnątrz bo nie mam czasu czekać aż wróci przed moim wyjazdem np do pracy. Automatyczna klapka dałaby tyle że kot mógłby w dowolnym momencie wejść ale mozna zablokować jednocześnie możliwość wyjścia - taka żywołapka na kota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.08.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 przed nieproszonymi goscmi zabezpiecza sposob blokowania strony otwarcia tyle tylko ze kot moze wtdy wyjsc a juz nie wejdzie wiec...dzwonek niezbedny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasssia 17.08.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 kiedyś montowałem w dole drzwi balkonowych. Sprawdza się http://drzwiczkidlakota.pl/wp-content/uploads/2013/02/drzwiczki-dla-kota.jpg W drzwiach balkonowych? W szybie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasssia 17.08.2015 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 rgal, dzięki za zwrócenie uwagi na innych! Moje koty są mocno domowe i niepolujące, ale tego, że przylezie jakieś obce zwierzę chyba rzeczywiście mogę się obawiać, ups... A jak miałby działać czujnik na chipa - klapka się nie otwiera? nieproszony gość jest rażony prądem? są takie rozwiązania? finlandia, jeśli mam wychodzić do kota, który dzwoni dzwonkiem, to po cholerę mi te małe drzwiczki dla niego? Lepiej, żeby kot sam sobie otwierał kluczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 18.08.2015 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 W drzwiach balkonowych? W szybie? Trzeba wczesniej szybę zastąpić panelem z pcv i w nim zamontowac drzwiczki. Nie bedzie on przezroczysty tylko w kolorze ramy okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 18.08.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 rgal, dzięki za zwrócenie uwagi na innych! Moje koty są mocno domowe i niepolujące, ale tego, że przylezie jakieś obce zwierzę chyba rzeczywiście mogę się obawiać, ups... A jak miałby działać czujnik na chipa - klapka się nie otwiera? nieproszony gość jest rażony prądem? są takie rozwiązania? Moje tez były domowe i niepolujące ... do czasu . Przykładowe drzwiczki na chipa możesz zobaczyć tutaj: https://www.sureflap.com/en-gb/pet-doors ale inni producenci też mają podobne rozwiązania. Producenta i modelu nie polecę żadnego bo nie mam własnych doświadczeń w tym temacie jeszcze. Generalnie działa na chipa którego kot ma wszczepionego albo zamocowanego przy obróżce i otwiera drzwiczki jak kot podejdzie - mozna ustawić tryb że przepuści kota tylko w jedną stronę. Kiedyś pewnie o czymś takim pomyślę.. jak juz skonczę dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 18.08.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Witam Można tak : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca509 18.08.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 W drzwiach balkonowych? W szybie? Tak da sie w szybie, a wlasciwie to trzeba zamowic nowa szybe, niestety koszt czesto przekracza cene calych drzwi balkonowych (w Niemczech kosztuje to okolo 400-500€) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radu5 20.08.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 są gotowe takie wyjścia, sprawa jest prosta gdy mamy np w balkonie na dole panel PVC zamiast szyby, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.08.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Wiem, że Wikęd ma coś takiego u siebie fabrycznie jako jedna z opcji ale jak żyję to nigdy nie montowałem takiego czegoś. Pytanie jak ze szczelnością takich drzwi lub choćby z termoizolacją. Jak miałbym montować to przyznam, że tylko jako dodatkowe wejście do garażu. http://wiked.pl/images/katalog/katalog_polski_drzwi_maj2015.pdf strona 39 Widziałem na żywo tą klapeczkę dla kota i nie wiem co o tym myśleć - ja na szczęście mam psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PPH KOSTAR 28.08.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Witam, Nie są to częste przypadki , aczkolwiek od czasu do czasu zdarza nam się produkować drzwi wewnętrzne z drzwiczkami dla kota. Klienci chwalili sobie to rozwiązanie. Drzwiczki z czipem są bardzo ciekawe. Pozdrawiam Grzegorz Doradca KOSTAR , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.08.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Wewnętrzne jak najbardziej, bo i zwierzak może chodzić sobie po całym domu i nie trzeba mieć non stop otwartych drzwi (choćby w pomieszczeniu z kuwetą). Ale zewnętrzne montował ktoś w Polsce? W naszym klimacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hunter69 31.08.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 No jest to wygodne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 10.09.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pytanie o maksymalny rozmiar takich drzwiczek? Może coś takiego dla psów by ktoś wymyślił? Choć przy dużym psie wielkości jakiegoś owczarka wygodniej byłoby zdemontować drzwi niż udawać że połowa z nich to drzwiczki dla psa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts