vipsoke 17.08.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Witam serdecznie, Mam do was prośbę o zweryfikowanie co to jest.Czy to są początki grzyba czy może coś innego? Przymierzam się do malowania stąd moje pytanie.To zjawisko występuje tylko na jasnych ścianach , jedna ściana w kolorze bordo nie ma takich kropek.Niedawno się wprowadziłem do tego mieszkania i podejrzewam że ten pokój był słabo wietrzony.Po mocnym szorowaniu to coś znika(tak jakby znajdowało się to tylko na wierzchu) Co mogło być przyczyną powstania tego?Czy spróbować zamalować to i będzie ok?. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 18.08.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Wszystko wskazuje na to że masz dobre przypuszczenia. Spotkałem się kiedyś z specjalnym gruntem, który minimalizuje powstawanie pleśni i grzyba na ścianie. Nic to nie da jeśli nie wyeliminujesz przyczyny, ale warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 19.08.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Mi to wygląda na pleśń. Spróbuj suszarką do włosów podgrzać tak porządnie toto ustrojstwo, na drugi dzień zeskrob i poczekaj paręnaście dni. Jeżeli pleśń, to w miejscu podgrzania ściana nie powinna przejawiać ochoty do nowych wykwitów. Wtedy musisz osuszyć pomieszczenie. A jeżeli grzyb, to przerąbane. Ale na 90% to nie jest grzyb Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez Misterhajt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts