Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aranzacja mieszkania dziwny układ

murorz

Recommended Posts

witam, potrzebuje pomocy z mieszkaniem, brak pomysłów, dziwny układ scian(ktorych nie zabardzo idzie juz ruszyc), czarna dziura jesli chodzi o umeblowanie i aranżację, - mieszkanko dla młodego małzenstwa [w miejscu gdzie jest ta szeroka sciana ( czesc startego budynku i nowa czesc) w dodatku sa 2 stopnie......

pomocy....

plan.jpg

Witam,

przesyłam jedną z wersji projektu. Mam nadzieję że w jakiejś mierze pomogę.

Projekt przystosowany indywidualnie. Meble głównie na zamówienie, ale projekt można dostosować również do mebli gotowych.

Zaczynając od przedpokoju i ze względu na dość wąskie przejście, została tylko wstawiona szafa typu Komandor. Korytarz jest za wąski, żeby coś w nim postawić.

W sypialni łóżko 220dł x190szer. Po przeciwległej stronie szafa na ubrania z małą komodą na zamówienie. Sypialnia długa i wąska, dlatego ciężko ustawić samo łóżko tak, aby nie zasłonić przejścia na balkon.

W łazience wszystkie potrzebne rzeczy, zmieściła się łazienka, duża szafa, umywalka, pralka. Ubikacja ma dość nietypowy kształt, ale ustawienie jest przez to bardziej funkcjonalne.

Przy wejściu do łazienki znajduje się bardzo duża szafa, która ma pełnić funkcję garderoby. Tworzy ona korytarz z szafą, która jest gablotą, miejscem na przechowywanie różnych rzeczy oraz regałem (na zamówienie forma, podział itd.).

Kuchnia w kształcie litery L. Zmiany jakie zrobiłam, to powiększenie otworu drzwiowego.

Aneks jadalniany znajduje się przy kuchni i jest częścią szafy na zamówienie, tworząc całość.

Dodatkowo pomyślałam o miejscu do czytania, odpoczynku po drugiej stronie- wkomponowana ława do siedzenia.

W salonie wygodna kanapa narożna ze stolikiem. Całość dopełnia ściana szafek z TV- łączy się ona z ławą w jadalni.

Chętnie podejmę się współpracy nad projektem. Więcej szczegółów na priv

1.jpg 2.jpg 3.jpg