DrAko 05.02.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Pytanie do Konsultant marki Junkers odnośnie głośności pracy. Piszesz, że " Dodatkowym atutem jest bardzo cicha praca: 36 db(A)" a na stronie junkersa jest info "Poziom mocy akustycznej w pomieszczeniu L WA dB 46", Być może są to dwa różne parametry ale bardzo proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.02.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Witam, Ceny usług ustalane są indywidualnie przez autoryzowanych serwisantów marki Junkers. Wysokość opłat nie jest stała i zależy od rejonu w którym znajduje się budynek. Zupełnie inną kwestią jest przedłużenie gwarancji, czyli wykupienie polisy. Informację o kosztach wykupienia polisy można uzyskać u opiekunów autoryzowanego serwisu.Służę pomocą w przypadku dalszych pytań. Pozdrawiam, _____________________________________ Konsultant marki Junkers Tylko Immergas, 5 lat gwarancji na całość a nie jak niemiec na poszczególne podzespoły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topolo 06.02.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 czyli mówicie, że immergas victrix 12 ogarnie 135m2+35 garażu? Kluczowa dla mnie jest moc minimalna 1,9kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.02.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 czyli mówicie, że immergas victrix 12 ogarnie 135m2+35 garażu? Kluczowa dla mnie jest moc minimalna 1,9kW. Dziś miałem rozmowę z wykonawcą c.o. gazowego. U mnie 200 po podłodze, 170 ogrzewanego (podłogówka), kocioł Immergas victrix 12 ERP. Taki wybrałem i taki będzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genezyp 06.02.2016 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 dobry wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 07.02.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 dobry wybór! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 18.02.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Pytanie do Konsultant marki Junkers odnośnie głośności pracy. Piszesz, że " Dodatkowym atutem jest bardzo cicha praca: 36 db(A)" a na stronie junkersa jest info "Poziom mocy akustycznej w pomieszczeniu L WA dB 46", Być może są to dwa różne parametry ale bardzo proszę o wyjaśnienie. Pozdrawiam Witaj Drako, Poziom mocy akustycznej Lwa [dB] jest innym parametrem niż poziom ciśnienia akustycznego ważonego krzywą korekcyjną typu A wyrażaną w jednostce dB(A). Filtr "A" różnicuje wyniki pomiarów poziomu ciśnienia akustycznego w różnych zakresach częstotliwości (od 63 do 8000Hz), po to, by otrzymać symulowaną czułość ucha ludzkiego. Praca kotła Cerapur Smart generuje poziom mocy akustycznej w pomieszczeniu L WA do 46 dB, co odpowiada wartości ciśnienia akustycznego do 36 db(A). Dla porównania w budynkach biurowych i mieszkalnych dopuszczalny poziom ciśnienia akustycznego wynosi 35-40 dB(A) Służę pomocą w przypadku dalszych pytań. Pozdrawiam, _____________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 18.02.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Czy ktos z Was może mi napisac jakie sa zasadnicze różnice (oprocz ceny i gwarancji( pomiedzy kotłami Viessmann a Immergas? Na przyklad miedyz Vitodens 200 a VICTRIX 12 X TT 2 ErP ?? Swego czasu przymierzałem sie do Viessmanna.. poźniej wiele dobrego - głownie w kwestii gwaranacji i ceny zakupu czytałem o Immergas. Mnie interesują bardziej kwestie techniczne i obsługa... Ktory z tych kotłow jest łatwiejszy w obsłudze? bardziej intuicyjny? Który z nich mozna podłaczyc pods stacjepogodową? zaprogramowac na przykład na kolejne 7 dni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.02.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 A co rozumiesz pod pojęciem "obsługa kotła gazowego" ?Od grudnia do niego nie zaglądałem...Do Immergasa stacji nie podłączysz, ale jaki miałby być w tym cel ? Sterownik każdego chyba kotła programuje się na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrAko 18.02.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts