sidney 06.07.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 ile kosztuje zrobienie kominka otwartego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 13.07.2004 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 czy nikt nie ma otwartego kominka bez wkładu? może jednak ktoś ma , bardzo proszę niech podzieli się kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.07.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 W przypadku Twojego pytania konkretna odpowiedź właściwie nie jest możliwa.Wykonanie kominka otwartego może kosztować zarówno 1000 zł jak i kilkadziesiat tysięcy zł. Zależy to min. od:- materiału obudowy który chcesz zastosować (nic na ten temat nie napisałeś)- żeliwa na palenisko, szybrów (nic na ten temat nie napisałeś)- wielkości paleniska (nic na ten temat nie napisałeś)- zakresu prac kominiarskich (nic na ten temat nie napisałeś) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.07.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Za robocizne kominka otwartego od 3.tys do 5. tys Pozostałe koszty to szamoty +masy szamotowe+ fasada + drobne dodatki. Najwiekszy koszt to...? Podwójna zapłata za poprawki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terska 10.08.2004 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 To jest fachowiec - nic nie wie nie widział, ale podwójnie za poprawki już chce i wie że będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 11.08.2004 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 mógłbym się dowiedzieć jakich poprawek mam się spodziewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.08.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Terska Zanim odpiszesz coś głupiego przeczytaj co jest napisane . Największy koszt w budowie kominka to ponowana zapłata za poprawiania po takich fachowcach co "coś słyszeli o kominkach " i buduja w bardzo promocyjnych cenach. Paleniska otwarte wymagają sporych umiejetności i doswiadczenia , poprawianie po partaczach to w praktyce budowa od nowa. Wtedy koszt x 2 . " To jest fachowiec - nic nie wie nie widział.." Oj widziałem wiele kominków tak pobudowanych że tylko usiąść i płakać lub śmiać sie - co kto woli.... MISTRZ ZDUN Dariusz Bielawski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 12.08.2004 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 widzę,że trafiłem na kogoś kto robi kominki , to dobrze ,bo mam taki w projekcie w salonie,co prawda w tym roku nie planuję robić kominka, prędzej w następnym, ale mam do ciebie jeszcze jedno pytanie, będę robił wylewki i zastanawiam się ile miejsca zostawić pod ten kominek salon 31,5 m2 w ształcie prostokata 4,1 na 7,7, kominek bedzie na samym środku sciany o długości 4,1. jakie pole zostawić pod ten kominek, jaka szerokośc i długość? wiem że trudno coś tak powiedziec ale może chociaż jakieś minimalne wymiary które nalezy zachować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 12.08.2004 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 widzę,że trafiłem na kogoś kto robi kominki , to dobrze ,bo mam taki w projekcie w salonie,co prawda w tym roku nie planuję robić kominka, prędzej w następnym, ale mam do ciebie jeszcze jedno pytanie, będę robił wylewki i zastanawiam się ile miejsca zostawić pod ten kominek salon 31,5 m2 w ształcie prostokata 4,1 na 7,7, kominek bedzie na samym środku sciany o długości 4,1. jakie pole zostawić pod ten kominek, jaka szerokośc i długość? wiem że trudno coś tak powiedziec ale może chociaż jakieś minimalne wymiary które nalezy zachować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.08.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Pod normalny kominek z paleniskiem otwartym wystarcz ok 140 cm szerokości i ok 70-80 cm głebokości . Oczywiście wielkość kominka wynika z rozmiarów paleniska a te są związane z : wysokościa komina , wymiarami kanału dymowego ,kubatury pomieszczenia. W przypadku kominka tradycyjnego wymiar kanału dymowego limituje wielkość paleniska a gabaryty obudowy to zupełnie inna para kaloszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 13.08.2004 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Dzięki,wiem że trudno coś tak doradzić, ale postaram zachować się te wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts