pawelpol 19.08.2015 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam . Zastanawiam się i prosiłbym o porady co do projektu. Dom bryłą podobny do domu przy Modrzewiowej 14. Garaż z kotłownia o wymiarach 6,2x8,5m. Pytanie brzmi czy nad garażem robić zadaszenie od razu czy strych (który kiedyś tam może się przydać jako pokój). Jaka może być różnica w kosztach budowy? Dodatkowe trochę pustaków (ścianka 1m) , dach dwuspadowy zamiast jedno, strop, ocieplenie, podłoga?, płyty , kaloryfer, okno. 15000? Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez pawelpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.08.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ja nad garażem mam tzw. graciarnię. Gdyby nie ona, miałbym graciarnię w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 19.08.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Też mam garaż w bryle domu i szkoda mi było tego miejsca nad garażem. Pomieszczenie podzieliłam na 2 części i dzięki temu mam pralnię z suszarnią oraz dużą rodzinną garderobę, która też będzie częściowo "graciarnią". Dodatkowe pomieszczenia na pewno się przydadzą, a nie trzeba ich przecież od razu wykańczać na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkr 14.09.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Nad garażem w poprzednim domu (Oksana z pracowni Archipelag) miałem pracownię. To najfajniesze, najbardziej "cool" i najbardziej oblegane pomieszczenie w domu było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 30.09.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 U mnie nad garażem jest nieplanowane pomieszczenie gospodarcze - garderoba.Problem, był tylko taki że garaż był 25 cm niżej niż i na stropie garażu trzeba było 25 cm styropianu ułożyć, aby schodka nie było.Są tu dwa pomieszczenia, jedno z rekuperatorem, a drugie większe garderoba właściwa przedzielone korytarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.09.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Ja też uważam, że takie pomieszczenie nad garażem się przyda jako garderoba/graciarnia, tudzież sauna. Zakładając, że wejście do tego pomieszczenia będzie z klatki schodowej/ z poddasza - uważacie, że jest sens zrobić dodatkowy właz z garażu, czy to już za bardzo kombinowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 01.10.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 na wiosne 2016 ruszam z budowa domu. W naszym projekcie także planujemy pomieszczenie nad garazem. Cos na kształt strychu.Podobno cos takiego nie wchodzi do powierzchni uzytkowej, a co za tym idzie nie płaci sie od tegoo podatku od nieruchomosci.. teraz tylko rozwazam czy wejscie do tego pomieszczenia (stryszku) zrobic po drabince (lub opuszczanych schodach) w garazu czy wejjscie normalnymi drzwiami prowadzacymi z parteru na poddasze zrobic od strony domu. A moze jedno i drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts