asiek_aa 19.08.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam Chciałam uprzejmie poprosić o pomoc w zaprojektowaniu wąskiej, ( wg. mnie) mało ustawnej łazienki. Już tyle razy wszystko przestawiałam, więc postanowiłam zapytać czy w ogóle taki układ ma sens?. Jest to moje pierwsze mieszkanie i będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna za pomoc, krytyka mile widziana Założenie: - prysznic (myślałam o przesuwnych drzwiach w poprzek ściany) - wc (podwieszany) - pralka - umywalka ( nadblatowa nad pralką, lekko przesunięta w prawo) Łazienka znajduje się na parterze, w poniemieckim bloku. Jedno maciupkie okno, otwierane do wewnątrz (150 cm od ziemi). Całość była planowana bez brodzika, odpływ liniowy. Oczywiście lustra, wieszaki to rzecz najmniej istotna. Pytanie czy takie "upchanie" wszystkiego będzie efektowne? Przez najbliższe lata nie planuje kolejnego remontu mieszkania. [przepraszam jak namieszam ze zdjęciami] - łazienka oraz inspiracja. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.08.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Nie ma szans żebyś wcięła tutaj pralkę,sama miska wc ma 36cm szerokości +20cm z każdej strony żeby normalnie usiąść,zostaje ci 40-50cm na upchanie umywalki............a pralka....... Jedyny sposób to kabina 80x80cm i pralka ładowana od góry ustawiona pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiek_aa 20.08.2015 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Kinka Dziękuje za odpowiedź, tego się spodziewałam. Doczytałam o tych 20 cm z każdej strony od sedesu, ale miałam nadzieje, że jednak można to jakoś wcisnąć i na barierze dźwięku by przeszło. Nic dziękuje jeszcze raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 23.08.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam, tak jak napisała Kinka nie da sie tego zrobic normalnie. Jednak to, że jest to trudne, nie oznacza, że niemożliwe. Najprościej wyrzucić pralkę do kuchni. ALE można tez zmieścić wszystko - to kwestia jednego kompromisu. Prześlij mi swój mail na priv, podpowiem co i jak. Witam Chciałam uprzejmie poprosić o pomoc w zaprojektowaniu wąskiej, ( wg. mnie) mało ustawnej łazienki. Już tyle razy wszystko przestawiałam, więc postanowiłam zapytać czy w ogóle taki układ ma sens?. Jest to moje pierwsze mieszkanie i będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna za pomoc, krytyka mile widziana Założenie: - prysznic (myślałam o przesuwnych drzwiach w poprzek ściany) - wc (podwieszany) - pralka - umywalka ( nadblatowa nad pralką, lekko przesunięta w prawo) Łazienka znajduje się na parterze, w poniemieckim bloku. Jedno maciupkie okno, otwierane do wewnątrz (150 cm od ziemi). Całość była planowana bez brodzika, odpływ liniowy. Oczywiście lustra, wieszaki to rzecz najmniej istotna. Pytanie czy takie "upchanie" wszystkiego będzie efektowne? Przez najbliższe lata nie planuje kolejnego remontu mieszkania. [przepraszam jak namieszam ze zdjęciami] - łazienka oraz inspiracja. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiek_aa 24.08.2015 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) 2013arch Pralka ...no własnie to jest coś czego nie mogę przeforsować u mojego małżonka. Uprał się i zaparł się, że w łazience ma być pralka . Obecnie mamy pralkę w kuchni, dla mnie może być jednak no ehhh Już ustaliłam z monterem wody, że dało by rade "wyczarować" 17cm na długości, czyli 217 by była najdłuższa ściana. Kombinuje jak koń pod górę, oglądałam przyłącza umywalek dla niepełnosprawnych, oglądałam sedesy gdzie zostawiono po 10cm z boku oj rajciu czego to ja już nie kombinowałam jednak mój mąż jest nieugięty w kwestii pralki Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez asiek_aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 24.08.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Witaj, jedna z moich łazienek ma 1,2 x 2,2m i nie wyobrażam sobie, że miałabym tam jeszcze wcisnąć pralkę. Przez lata miałam pralkę w kuchni i to rozwiązanie sprawdzało się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiek_aa 24.08.2015 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Maciejka2 tez to kiepsko widzę ALE jak widać mój mąż ma bogatą wyobraźnię na szczęście ''mokre'' roboty przewidziane są na wiosnę, wiec może coś się urodzi...albo uda mi się wywalić ta pralkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts