grachi 19.08.2015 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Co to znaczy "Autoklawizowany " Beton komórkowy w moim przypadku jest to biały beton komórkowy, biały beton komórkowy jest również na bazie popiołów lotnych tak jak szary beton komórkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.08.2015 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Autoklawizacja polega zwykle na naparzaniu danego elementu - tu betonowego parą wodną pod odpowiednim ciśnieniem. Z prasy element wychodzi jako "półsuchy" czyli z niewielką zawartością wilgoci, bo taka jest technologia produkcji. Aby szybciej uzyskiwał określone parametry poddaje się go działaniu pary wodnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.08.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Pianobeton i prasa na jakimś etapie produkcji - przyznaję jestem pod wrażeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 20.08.2015 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 No dobrze, ale białe bloczki są również na bazie popiołów tak jak szare bloczki ? Rozumiem że białe bloczki są nieszkodliwe dla zdrowia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.08.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Zdaje się piasek, wapno, trochę cementu, coś do spulchnienia... O co chodzi z tym popiołem - co w nim czujesz złego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.08.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Zdaje się piasek, wapno, trochę cementu, coś do spulchnienia... O co chodzi z tym popiołem - co w nim czujesz złego ??? Mam wrażenie, że autor wątku to ten sam co "tworzył rakotwórczość gazobetonu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.08.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Mam wrażenie, że autor wątku to ten sam co "tworzył rakotwórczość gazobetonu" Milem podobne odczucie po pierwszym poście, powstrzymałem się od komentarza ale teraz chyba już nie ma wątpliwości. Troll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts