Pioro86 19.08.2015 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam kupiłem drzwi wewnętrzne z Leroy Merlin, kolor dąb montana, wykończenie okleina, wypełnienie płyta MDF. Znajomi podcieli mi je, założyly, ale nie pasują... Nie chcą się zamknąć, bo "zawadzają o futrynę". Czy można takie drzwi przyciąć i dopasować, czy raczej już się nie da nic zrobić? Poniżej jest zdjęcię drzwi i jej maksymalne "zamknięcie", czy zawiasach stawiają opór.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 19.08.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 dawniej felc wynosił 20 mm teraz 25 mm i wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pioro86 19.08.2015 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Ale da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 19.08.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 raz w życiu to robiłem, nigdy więcej. Wymiana ościeznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.08.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 też mi to tak wygląda - że futryna ma nie tą głębokość felca, więc też jest do wymiany. Widziałem niedawno odpowiednią przeróbkę poprzez dospawanie nakrętek;)A tak w ogole - ze zdjęcia nie da się jednoznacznie określić przyczyny - musisz ją okreslić i podjąć odpowiednie działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pioro86 19.08.2015 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Nie chcę niczego kłuć, bo to się będzie pewnie wiązało z wymianą płytek w łazience.. A drzwi odpowiednio nie da się podciąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.08.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Nikt nie mówi o kuciu. Po prostu potrzbny Ci teraz fachowiec, który zechce się pochylić nad Twoimi drzwiami. Wyprodukowanie odpowiednich drzwi to ok 200-300zł dopłaty (jeśli te kosztowały ok 300). Interwencja czarodzieja od skrzydeł szacunkowo - 50 (bardzo tanio) do 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pioro86 19.08.2015 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 CZyli cena za zamontowanie dzwi wewnętrznych w łazience i pokoju może się wahać w granicy 250 zł? Bo taką ofertę dałem na oferii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 19.08.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 wykręcić zawiasy, zaszpuntować, zrobić nowe gniazda i wkręcić zawiasy i nie narzekać później że między ościeżnicą a skrzydłem jest szpara 5 mm i widać śrubę od zawiasuUwierz, nowe drzwi będę wyglądać gorzej jak stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.08.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 A jak kupisz ościeżnicę opaskową to zasłonisz najprawdopodobniej całe miejsce montażu. Choć nie wiem, czy u Ciebie je są w ostrej ścianie zamontowane, więc dla ułatwienia życia zostaje Ci ościeżnica prosta (stała) + opaski ewentualnie ćwierćwałki. Ot filozofia.A z Finem nie sposób się nie zgodzić - nowe będą wyglądały gorzej od starych jak będziesz próbował przerabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts