Marlenka3 19.08.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Nie znalazlam opinii na ten temat. Czy ktos wie cos o parkiecie Maharajah? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan T. on 21.08.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Nie znalazlam opinii na ten temat. Czy ktos wie cos o parkiecie Maharajah? Oglądałem tego Maharadżę. Kokos ma zaskakujący wygląd. Cenę też Merbau to najlepsze drewno, jest u mnie na topie. Rozważam jeszcze czarny dąb ze względu na cenę, ale merbau jest dużo twardszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marlenka3 22.08.2015 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 No fajny. Taki troche dziwny, calkiem inny.Ale czy nadaje sie na podlogowe ogrzewanie? Wszedzie mowia, ze na podlogowketo warstwowy powinien być, taki z cienkim drewnem i jakas sosna pod spodem.A jak jest z tymi szczelinami? Bo mam parkiet jesion i troche szczelin jest.Chyba zawsze sie robia w parkiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.08.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Oglądałem tego Maharadżę. Kokos ma zaskakujący wygląd. Cenę też Merbau to najlepsze drewno, jest u mnie na topie. Rozważam jeszcze czarny dąb ze względu na cenę, ale merbau jest dużo twardszy. Czy mowa jest o dębie błotnym, czy raczej chemicznie lub termicznie modyfikowanym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan T. on 23.08.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Szczeliny w zimie to są zawsze, tylko w przypadku merbau znacznie mniejsze. Na ogrzewanie podłogowe chyba nie ma problema. Wygląda na to, że takie 15 mm merbau lepiej przewodzi ciepło niż dykta i sklejka. Mowa o merbau Kolega pewnie ma na myśli nie dąb błotny tylko taki naturalnie czarny, co kilka wieków w jakimś błocie (czy raczej torfie) przeleżał. No ten chyba w cenie złota jest. Sprzedaje to ktoś? Chętnie bym obejrzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karina K. 17.09.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Z tego co wiem to podłogi z merbau takie jak ma Maharajah Parguet nadają się do ogrzewania podłogowego. Drewno merbau ma wysoką przewodność cieplną i niski opór cieplny. Porównując te parametry z parametrami podłóg warstwowych i tak merbau wgrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts