iwanczuk39 20.08.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Witam wszystkich forumowiczów Z racji tego ze jestem tutaj nowy prosze o wyrozumiałość. Moje pytania są nastepujace: 1) Gdzie mozna zakupić wzorniki wraz z saniami do tynkowania gzymsów ? szukałem po necie , ale nic nie znalazłem. 2) Jakiego rodzaju zaprawy tynkarskie mozna stosować przy wykonywaniu tynków ciągnionych? Mysle ze najbardziej nadają sie cementowo wapienne , ale moze wachlarz mozliwosci jest szerszy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 20.08.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 iwanczuk: w kwestii składu - możesz robić nawet na wapiennym, kwestia tylko ile będzie wiązał. Dodatek cementu przyśpiesza czas wiązania, lecz zwiększa także jego sztywność. Oznacza to, że wszystko zawdzięcza się składowi tynku, który musi być przyczepny (do ściany) i na tyle plastyczny by dawał łatwo się obrabiać. Można to uzyskać albo chemią albo składem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwanczuk39 20.08.2015 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Dzieki za odpowiedź Balto , ale co z kwestią tych wzornikow do gzymsów? Na chłopski rozum to i samemu na frezarce można coś wyczarować , ale drewno to chyba nie najlepszy materiał do tego typu maszynki za wzgledu na dużą chłonność. Jeśli ktos ma jakiś link do skleu z tego typu narzędziami bardzo bym prosił o podeslanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts