mms1719512843 21.08.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam, Czy ktoś jest posiadaczem pokrycia dachu dachówką Koramic Cosmo 12 kasztanowa szlachetna angoba. Kształt i kolor bardzo mi odpowiada. Proszę o opinie na jej temat oraz w szczególności interesuje mnie jak wyglądają różnice w kolorystyce poszczególnych dachówek - w katalogu jest informacja, że może występować efekt melanżu (różnice kolorystyczne) w przypadku kasztanowej angoby szlachetnej. Może polecicie inna firmę o podobnym kształcie dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radetzky 22.08.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam, Czy ktoś jest posiadaczem pokrycia dachu dachówką Koramic Cosmo 12 kasztanowa szlachetna angoba. Kształt i kolor bardzo mi odpowiada. Proszę o opinie na jej temat oraz w szczególności interesuje mnie jak wyglądają różnice w kolorystyce poszczególnych dachówek - w katalogu jest informacja, że może występować efekt melanżu (różnice kolorystyczne) w przypadku kasztanowej angoby szlachetnej. Może polecicie inna firmę o podobnym kształcie dachówki? Efekt melanżu przy angobie szlachetnej? To bardzo mało prawdopodobne, bo przy takiej powłoce kolor jest bardzo jednolity. Ja mam dachówkę płaską w zwykłej angobie od tego producenta i nie ma żadnych różnic na kolorze. Inna sprawa, że dachówki przy zakładaniu zawsze bierze się z kilku różnych palet na przemian, żeby zminimalizować ryzyko różnicy w kolorach. Tego przy pojedynczych dachówkach w ogóle nie będzie widać, ale jak zrobisz sobie kilka dachówek pod rząd w innym odcieniu, to już będzie mocno widoczne... Dlatego ceramikę zawsze się miesza z różnych palet - i robi się to niezależnie czy to koramic czy inny producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.08.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Nie ma takiego obowiązku chyba, że są różne daty wypału. W swojej karierze nie miałem nigdy takiego przypadku przy angobie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gilotyna 23.01.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Też interesuje mnie ta Cosmo tylko 15 nie 12 , Szukałem w pobliżu Łodzi i jest problem z zobaczeniem jej na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.01.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Zwróć się do przedstawiciela wskaże Ci lokalizację. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts