Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka reńska Koramic Cosmo 12 kasztanowa szlachetna angoba

mms1719512843

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś jest posiadaczem pokrycia dachu dachówką Koramic Cosmo 12 kasztanowa szlachetna angoba. Kształt i kolor bardzo mi odpowiada. Proszę o opinie na jej temat oraz w szczególności interesuje mnie jak wyglądają różnice w kolorystyce poszczególnych dachówek - w katalogu jest informacja, że może występować efekt melanżu (różnice kolorystyczne) w przypadku kasztanowej angoby szlachetnej. Może polecicie inna firmę o podobnym kształcie dachówki?

Witam,

Czy ktoś jest posiadaczem pokrycia dachu dachówką Koramic Cosmo 12 kasztanowa szlachetna angoba. Kształt i kolor bardzo mi odpowiada. Proszę o opinie na jej temat oraz w szczególności interesuje mnie jak wyglądają różnice w kolorystyce poszczególnych dachówek - w katalogu jest informacja, że może występować efekt melanżu (różnice kolorystyczne) w przypadku kasztanowej angoby szlachetnej. Może polecicie inna firmę o podobnym kształcie dachówki?

Efekt melanżu przy angobie szlachetnej? To bardzo mało prawdopodobne, bo przy takiej powłoce kolor jest bardzo jednolity. Ja mam dachówkę płaską w zwykłej angobie od tego producenta i nie ma żadnych różnic na kolorze. Inna sprawa, że dachówki przy zakładaniu zawsze bierze się z kilku różnych palet na przemian, żeby zminimalizować ryzyko różnicy w kolorach. Tego przy pojedynczych dachówkach w ogóle nie będzie widać, ale jak zrobisz sobie kilka dachówek pod rząd w innym odcieniu, to już będzie mocno widoczne... Dlatego ceramikę zawsze się miesza z różnych palet - i robi się to niezależnie czy to koramic czy inny producent.

• 5 months później...