Marcin_I 21.08.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Mam takie pytanie, otóż dostałem promesę na podłączenie do sieci jeśli gmina doprowadzi do granicy instalacje, ale tego gmina nie zrobiła i nie zamierza w najbliższym czasie, więc musiałbym sam to zrobić - co byłoby mega kosztowne (200-300metrów) i poradzono mi w wodociągach by złożyć wniosek o wybicie studni gdyż podłączenie mnie do sieci przekracza możliwości finansowe. Czy ktoś*już*takie coś*pisał*? jak długo na takie coś*się czeka? budowa ma wystartować lada moment i nie wiem czy nie przeszkodzi mi to w niczym? PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.08.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) 1. Na budowę studni (ujęcia wody podziemnej) do 30m głębokości nie potrzebujesz żadnych pozwoleń, ani nigdzie nic nie musisz zgłaszać.2. Natomiast w projekcie, projektant, powinien nanieść zmianę co do sposobu zaopatrzenia domu w wodę (na "zasilanie' z własnego ujęcia).3.Być może, będzie potrzebny kwit o zdatności wody (z tego ujęcia) do spożycia - ale to dalsza sprawa. Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez sSiwy12 pkt.3 - dopisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts