Iowa81 21.08.2015 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witam, czy istnieje coś takiego jak brama wjazdowa (w ogrodzeniu) 2 w 1? Już pisze o co chodzi: chcę zamontować bramę wjazdową automatyczną (przesuwaną). Jednak ta sama droga jest drogą dojazdową (służebność) do wielu innych działek. Żaden z sąsiadów nie chce partycypować w jej budowie, w związku z tym, nie zamierzam im robić dobrze. Ja chciałabym mieć bramę automatyczną, a oni mogą nadal otwierać ręcznie (w sumie aż 5 innych rodzin). Zresztą musiałabym pewnie każdemu dać pilota? Czy są takie bramy? Jakie widzicie rozwiązanie dla mnie?Druga brama nie wchodzi w rachubę, bo dojazd jest tylko jeden, wąski na 3m (jest możliwość montażu tylko przesuwanej bramy- skrzydło wsunie się "w międzę" czyli między dwie działki). Nie wiem czy to jest zrozumiałe dla Was? A co w tej sytuacji z furtką wejściową dla pieszych? Obecna brama ma 3,2m szerokości (droga 3m), złożona jest z dwóch skrzydeł - 1m (furtka) i 1,2m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janek1979 21.08.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Są takie powiedzmy kluczyki do bram, dzięki którym można ją otworzyć ręcznie, jak np. prądu zabraknie albo pilot zgubiony. To zwykły plastikowy wichajster, tylko nie wiem w ilu kopiach dają go przy montażu bramy. Ja mam jedną sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 21.08.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Ewentulanie można te kluczyki dorobić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 21.08.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Myślę że najprościej będzie zadzwonić do sprzedawców/producentów różnych bram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts