Jerry83 21.08.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) Witajcie,Jesteśmy z żoną na etapie wyboru producenta pompy ciepła, jaką zdecydowaliśmy się zamontować do ogrzewania i produkcji wody użytkowej w domu.Z pośród wielu na rynku - a każdy o swojej mówi "najlepsza, najsprawniejsza, niemiecka, szwedzka itd..." - zaczęliśmy się poważnie zastanawiać nad wyborem polskiej - podobno - pompy, a mianowicie Vivi Geo produkowanej przez polski COOL.I stąd nasz post - czy ktoś z Was może zakupił, użytkuje, może jacyś fachowcy branżowcy mają jakąś opinię?Parametry pompy wydają się bardzo przyzwoite, podobno polska produkcja, komponenty, bo już o to pytałem, z wysokiej półki (podobno takie jak i u "zachodniej" konkurencji), atrakcyjna cena na tle innych... i no właśnie... Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Wszystkich błędów podczas budowy domu się uniknąć nie da, ale nie chciałbym się przejechać na urządzeniu.Pozdrawiam, Jerry. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Jerry83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.08.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Pewnie pompa jak pompa. Jak dobrze zrobicie dolne i górne źródło, to niemal każda dobrze sobie poradzi, ale jak sknocicie któreś z tych rzeczy, to choćby była ze złota, będzie problem. Sam mam polską pompę ciepła od sześciu lat i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 21.08.2015 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Witajcie, Jesteśmy z żoną na etapie wyboru producenta pompy ciepła, jaką zdecydowaliśmy się zamontować do ogrzewania i produkcji wody użytkowej w domu. Z pośród wielu na rynku - a każdy o swojej mówi "najlepsza, najsprawniejsza, niemiecka, szwedzka itd..." - zaczęliśmy się poważnie zastanawiać nad wyborem polskiej - podobno - pompy, a mianowicie Vivi Geo produkowanej przez polski COOL. I stąd nasz post - czy ktoś z Was może zakupił, użytkuje, może jacyś fachowcy branżowcy mają jakąś opinię? Parametry pompy wydają się bardzo przyzwoite, podobno polska produkcja, komponenty, bo już o to pytałem, z wysokiej półki (podobno takie jak i u "zachodniej" konkurencji), atrakcyjna cena na tle innych... i no właśnie... Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Wszystkich błędów podczas budowy domu się uniknąć nie da, ale nie chciałbym się przejechać na urządzeniu. Pozdrawiam, Jerry. a mozesz zdradzic cene i model pompy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry83 24.08.2015 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Dolne źródło jak i całą instalację będzie nam wykonywała firma z tradycjami i bardzo dobrą opinią i doświadczeniem, więc sądzę, że tu nie powinno być fuszerki i np. błędów z niewiedzy czy "ściemniania" na odwiertach... i co było dla mnie ważne, jedna firma zrobi DZ i instalację PC w kotłowni, pierwszy rozruch, serwis. I nie są najtańsi w okolicy...No w sumie masz rację, dlaczego polskie ma znaczyć złe? Sprawdziłem też producenta - jedna z pierwszych polskich firm z branży klimatyzacji, kilkadziesiąt lat na rynku. Jeżeli można zapytać to jakiej firmy masz pompę?Odnośnie ceny, to łącznie PC 10kw, zasobnik ciepłej wody i dolne źródło, pionowe fi40, kotłownia, robocizna - niecałe 50 tys. netto. Do tego dojdzie jeszcze oczywiście koszt podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 24.08.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Dolne źródło jak i całą instalację będzie nam wykonywała firma z tradycjami i bardzo dobrą opinią i doświadczeniem, więc sądzę, że tu nie powinno być fuszerki i np. błędów z niewiedzy czy "ściemniania" na odwiertach... i co było dla mnie ważne, jedna firma zrobi DZ i instalację PC w kotłowni, pierwszy rozruch, serwis. I nie są najtańsi w okolicy... No w sumie masz rację, dlaczego polskie ma znaczyć złe? Sprawdziłem też producenta - jedna z pierwszych polskich firm z branży klimatyzacji, kilkadziesiąt lat na rynku. Jeżeli można zapytać to jakiej firmy masz pompę? Odnośnie ceny, to łącznie PC 10kw, zasobnik ciepłej wody i dolne źródło, pionowe fi40, kotłownia, robocizna - niecałe 50 tys. netto. Do tego dojdzie jeszcze oczywiście koszt podłogówki. Wyczuwam tu jakas scieme:) taka instalacje da sie zrobic za lekko ponad 50 tys ale brutto z podlogowka, a tu klient sie cieszy ze zaplaci 50 tys netto i bez GZ. Reklama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit504 25.08.2015 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Nie rozumiem dlaczego wyczuwasz ściemę. Taką instalację "da się zrobić" za 50 tys., pewnie "da się" też za 40, a moze za 35. Pytanie czego się za to nie da? Może nie da sie 200 mb odwiertow tylko 100, moze nie da sie glikolu tylko wode, moze nie da sie porzadnej rury w podlogowce tylko chińskie g...... A moze nie da się 10 cm odleglości miedzy rurami w podlogowce tylko 25. W kazdym razie cena +/- 50 tys. za pompe 10 kW z kotłownią i odwiertami wydaje się jak najbardziej rynkowa. A te typowo polskie " da się" zostawmy dla palaczy ekogroszku. A przechodząc do tematu, ja osobiście używam innej gruntówki, niemieckiej z tzw. górnej półki (nie piszę jakiej, zeby nie było, że reklama), za to Cool'a mają znajomi. Chwalili się jego zaletami, wiadomo kazdy chwali swoje, ale muszę przyznać, że jak zobaczyłem dotykowy sterownik na ścianie i jego mozliwości, to stwierdziłęm, ze mój "markowy" wyglada jak z innej epoki, niestety duzo starszej Nie wiem tylko jakie tam bebechy siedzą w środku, bo koleżka się nie interesował, wychodząc z założenia, że jak "pudełko jest ciche" i płaci 2000 pln rocznie to nic go nie interesuje co jest w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 25.08.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Mam PPC Ecopowerhttp://www.ppcpompy.eu/cennik/ Tam niżej maż komplet (bez podłogówki) z odwiertami w okolicach 30 000netto. Wiesz jakie masz szczytowe zapotrzebowanie na ciepło i na CWU że zaproponowali 10kW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 25.08.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Nie rozumiem dlaczego wyczuwasz ściemę. Taką instalację "da się zrobić" za 50 tys., pewnie "da się" też za 40, a moze za 35. Pytanie czego się za to nie da? Może nie da sie 200 mb odwiertow tylko 100, moze nie da sie glikolu tylko wode, moze nie da sie porzadnej rury w podlogowce tylko chińskie g...... A moze nie da się 10 cm odleglości miedzy rurami w podlogowce tylko 25. W kazdym razie cena +/- 50 tys. za pompe 10 kW z kotłownią i odwiertami wydaje się jak najbardziej rynkowa. A te typowo polskie " da się" zostawmy dla palaczy ekogroszku. A przechodząc do tematu, ja osobiście używam innej gruntówki, niemieckiej z tzw. górnej półki (nie piszę jakiej, zeby nie było, że reklama), za to Cool'a mają znajomi. Chwalili się jego zaletami, wiadomo kazdy chwali swoje, ale muszę przyznać, że jak zobaczyłem dotykowy sterownik na ścianie i jego mozliwości, to stwierdziłęm, ze mój "markowy" wyglada jak z innej epoki, niestety duzo starszej Nie wiem tylko jakie tam bebechy siedzą w środku, bo koleżka się nie interesował, wychodząc z założenia, że jak "pudełko jest ciche" i płaci 2000 pln rocznie to nic go nie interesuje co jest w środku. Wybacz ale to również mnie nie przekonuje...zwłaszcza ze ty również udowadniasz ze za nizsza cene może ktoś miec g..no. Ja za Viessmanna co prawda 7,7kWh zaplacilem cos kolo 53-54 tys nie pamietam dokladnie...ale z podlogowka i to brutto. I nie na rurce 32 a w DZ nie na wodzie, nie na 100 mb odwiertu itd wedlug Twoich chcialoby sie napisc wyliczen. Dla mnie pompa 10kWh plus Dz i kotlownia za 50 tys netto to jakas abstrakcja. Nie wiem czy Nibe i IVT ktore sa chyba jednymi z drozszych marek na naszym rynku daja takie ceny. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 25.08.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Każda pompa ciepła ma tę samą zasadę działania. Szczerze ze swojej budowy pogoniłbym większość tych firm, które czeszą w większości za know how. A zapomniałem jeszcze dodać, że robią coraz ładniejsze obudowy tego żelastwa i coraz bardziej urocze sterowniki.Stwarza to na co niektórych ogromne wrażenie.Tak czy inaczej kwoty podawane tutaj są niczym z kosmosu.Póki co pompa ciepła za 5 tys zł grzeje c.w.u. jak szalona przy dolnym źródle o temperaturze 20st.C. Podobno miałem zimą zamrozić dolne źródło i miało nawet nie zdążyć się rozmrozić w czasie letnich miesięcy. Z dotychczasowych obserwacji wynika, że temperatura dolnego źródła najbardziej zależy od temperatury zewnętrznej a w stopniu pomijalnym od tego czy na dolnym źródle pracuje pompa ciepła czy też nie. Do obserwacji przyjąłem oczywiście swój liniowy 200m wymiennik oraz 4,5KW mocy chłodniczej swojej pompy ciepła.W planach był odwiert do 50m i wpięcie w 200m wymiennika poziomego ale doszedłem do wniosku, że dodatkowy nakład inwestycyjny mógłby się nigdy nie zamortyzować. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry83 27.08.2015 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Mam PPC Ecopower http://www.ppcpompy.eu/cennik/ Tam niżej maż komplet (bez podłogówki) z odwiertami w okolicach 30 000netto. Wiesz jakie masz szczytowe zapotrzebowanie na ciepło i na CWU że zaproponowali 10kW? Witaj, Dzięki za krótką, konkretną i rzetelną odpowiedź. Nasz dom ma ok. 200m powierzchni, zapotrzebowanie zostało określone na 10kw + woda użytkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry83 27.08.2015 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Nie rozumiem dlaczego wyczuwasz ściemę. Taką instalację "da się zrobić" za 50 tys., pewnie "da się" też za 40, a moze za 35. Pytanie czego się za to nie da? Może nie da sie 200 mb odwiertow tylko 100, moze nie da sie glikolu tylko wode, moze nie da sie porzadnej rury w podlogowce tylko chińskie g...... A moze nie da się 10 cm odleglości miedzy rurami w podlogowce tylko 25. W kazdym razie cena +/- 50 tys. za pompe 10 kW z kotłownią i odwiertami wydaje się jak najbardziej rynkowa. A te typowo polskie " da się" zostawmy dla palaczy ekogroszku. A przechodząc do tematu, ja osobiście używam innej gruntówki, niemieckiej z tzw. górnej półki (nie piszę jakiej, zeby nie było, że reklama), za to Cool'a mają znajomi. Chwalili się jego zaletami, wiadomo kazdy chwali swoje, ale muszę przyznać, że jak zobaczyłem dotykowy sterownik na ścianie i jego mozliwości, to stwierdziłęm, ze mój "markowy" wyglada jak z innej epoki, niestety duzo starszej Nie wiem tylko jakie tam bebechy siedzą w środku, bo koleżka się nie interesował, wychodząc z założenia, że jak "pudełko jest ciche" i płaci 2000 pln rocznie to nic go nie interesuje co jest w środku. Witaj Pit, Dziękuję za konkretne postawienie sprawy i przede wszystkim za odpowiedź na moje pytanie. Czy byłby to dla Ciebie duży problem gdybyś zapytał swojego Znajomego czy mógłbym się z Nim skontaktować i zamienić parę zdań? Poza forum, bo nie chcę kolejnego wyścigu "kto ma lepiej, kto ma taniej"...trochę to przypomina porównywanie swoich, wiesz czego. Zapytałem czy ktoś z Forumowiczów ma wiedzę, czy doświadczenia z produkem COOL, otrzymałem pełen opis obcych instalacji (oczywiście nie na COOL`u) w gratisie dywagacje i przypuszczenia. Trochę mi to przypomina cytat z filmu - "byłeś w Stanach? Nie. A ty? Ja też nie ale znam kogoś kto był i opowiedział mi to i owo". Przy szukaniu i wyborze firmy, której chcielibyśmy zlecić wykonanie instalacjikierowaliśmy się określonymi kryteriami. Ma być dobrze, porządnie i bez fuszerki, na porządnym materiale. Chcę wierzyć, że stąd ta cena. Ja nie jestem z branży instalacyjnej, ale logicznie myśląc, firma, która "zęby zjadła" na tematach z pompami i zapewne ma ich mnóstwo, zrobi tanio i dobrze - dlaczego miała by??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit504 03.09.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 No i długo nie trzeba bylo czekac na licytację, kto dał mniej:50 000 netto50 000 brutto30 000 netto5 000....nie wazne co, jaki zbiornik (bo 170l w Vitocalu wrazenia nie robi), jaka automatyka, jakie materiały. Tylko "kto dał więcej niż ja ten frajer !" Wiec licytujcie się dalej Panowie , a ja życzę Wam powodzenia, szczególnie w wieloletnim uzytkowaniu kolektora poziomego 200mb. Jerry83 Znajomych oczywiście spytam o mozliwosc bezposredniego kontaktu i odezwę sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 04.09.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 tu nie chodzi o licytowanie sie, chodzi o to ze to jest mocno przesadzona oferta, zeby nie napisac bandycka a ty ja zachwalasz. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit504 05.09.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 tu nie chodzi o licytowanie sie, chodzi o to ze to jest mocno przesadzona oferta, zeby nie napisac bandycka a ty ja zachwalasz. Dlaczego? Nie zachwalam jej, podobnie jak nie krytukuję nazywając ją bandycką ponieważ NIE ZNAM JEJ SZCZEGOLOW. I od poczatku zachęcam do tego samego: nie oceniania czy cos jest drogie czy tanie nie wiedząc o czym do konca jest mowa. A jesli wyrazam sie niejasno posluze sie przykladem: Forumowicz pochwalil sie zakupem Skody Superb za 120 000 PLN. I oto cala armia "znawcow" uwaza go za frajera, a dealer'a za zlodzieja poniewaz za 91 000 PLN "mozna miec juz PASSATA" (wprawdzie silnik 1.4, i stalowe felgi, ale to szczegol). Nie wazne jaki silnik. Nie wazne jakie wyposazenie, Nie wazne jakie akcesoria. Frajer i tyle. Tyle w/g mnie warte sa Wasze finansowe opinie na tym watku, na marginesie nie zwiazane z pytaniem kolegi Jerry93, ktory zapytal tylko czy ktos zna konkretny produkt i zaznaczyl przy tym, ze nie ma byc tylko "tanio". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 07.09.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 zaznaczyl przy tym, ze nie ma byc tylko "tanio". ale napisal rowniez atrakcyjna cena na tle innych... i no właśnie... Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Wszystkich błędów podczas budowy domu się uniknąć nie da, ale nie chciałbym się przejechać na urządzeniu. Pozdrawiam, Jerry. a ta cena w ogole nie jest atrakcyjna w szczegolnosci na tle innych polskich producentow sprawdz tez tutaj to tez jest polski producent http://www.ecopol-system.pl/ kolejny.... http://www.ppcpompy.eu Jest ich wielu. Wyzej wymienieni sa sprawdzeni i maja wielu uzytkownikow nawet na tym forum. A co ciekawsze sa znacznie tansi od vivi geo czy jak im tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 07.09.2015 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Zeby nie było...nie jestem przeciwko polskim producentom. Jednak w momencie montazu mialem zbyt mala wiedze o polskich producentach. Zaznaczam jeszcze raz polskich producentach, nie importerach z zamowionym logo. Gdybym teraz robil ogrzewanie prawdopodobnie bylaby pompa ecopolu. tu moim zdaniem jest mocna reklama i tyle Dolne źródło jak i całą instalację będzie nam wykonywała firma z tradycjami i bardzo dobrą opinią i doświadczeniem, więc sądzę, że tu nie powinno być fuszerki i np. błędów z niewiedzy czy "ściemniania" na odwiertachi. jakimi tradycjami, w naszym kraju mozna jedynie mowic o lekkim doswiadczeniu. Skoro twierdzisz ze ma bardzo dobre opinie to musiales to sprawdzic zanim napisałes a skoro tak bylo to skad jeszcze watpliwosci I nie są najtańsi w okolicy.... przy kryptoreklamie to nawet dobry tekst Sprawdziłem też producenta - jedna z pierwszych polskich firm z branży klimatyzacji, kilkadziesiąt lat na rynku. jak sprawdziles? byles i ogladałes instalacje u klientow czy przeczytałeś to co producent napisał na stronie? jesli to drugie stwierdzenie to sciemniasz i nic nie sprawdziles ale dobrze brzmi w reklamie, a jesli to pierwsze to skad niepokoj ponizej nie chciałbym się przejechać na urządzeniu dalej piszesz Odnośnie ceny, to łącznie PC 10kw, zasobnik ciepłej wody i dolne źródło, pionowe fi40, kotłownia, robocizna. sądzę, że tu nie powinno być fuszerki i np. błędów z niewiedzy czy "ściemniania" na odwiertach Nie bedzie , śmiem twierdzic ze masz dobra wiedze na ten temat. a to robocizna - niecałe 50 tys. netto. Do tego dojdzie jeszcze oczywiście koszt podłogówki. plus to atrakcyjna cena na tle innych domniemam polskich producentow no bo przeciez... No w sumie masz rację, dlaczego polskie ma znaczyć złe? tylko utwierdza mnie w swoim przekonaniu. Sorry zapisujesz sie na forum o pompach ciepla po to aby napisac jakiego super producenta znalazles, którego posprawdzałeś wszerz i w poprzek, ktory jest srednio droższy od rodzimej konkurencji o kilkanascie do kilkudziesieciu procent, piszesz ze jest to bardzo atrakcyjna cena a wcale taka nie jest, na moje uwagi reagujesz tak jak reagujesz, Ja i wiekszosc niepewnych sluchalismy, chlonelismy, sprawdzalismy i dziekowalismy za wszelkie sugestie. W koncu to kilkadziesiat ciezko zarobionych tysiecy. Ty natomiast wiesz juz wszystko. Jednak aby reklama brzmiała naturalnie trzeba zasiac jakas nute niepokoju. Edytowane 7 Września 2015 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 08.09.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 photos - mam takie same odczucia jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry83 11.09.2015 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Że też Ci się chciało tak słowo po słowie sprawdzać... gorzej niż nauczyciel w liceum, tam też mnóstwo gadania, zero konkretu a tytułować się "profesorem" każą. Przykro mi, że się Ci w pas nie kłaniam i nie dziękuję Ci za hmmm... informacje, ale po prostu nie mam za co.Że nie jak to napisałeś nie chłonę wiedzy, może jeszcze z wypiekami na twarzy, no nie chłonę, bo napisałeś się, ale nie znalazłem w Twoich - podkreślam Twoich - wypowiedziach nic, co po pierwsze odpowiedziało by na moje prosto postawione pytanie, po drugie jak mówiłem wcześniej nie jestem z zawodu instalatorem, ale wiedzę posiadam i głupi nie jestem - co nie czyni mnie od razu mgr. inż. albo lepiej dr... i co za tym idzie nie wyłuszczam od razu co to wiem co nie. Gdyż wszystkiego nie wiem, a poza tym może nie wszystkich to interesuje? Tym, którzy mi pomogli, przede wszystkim odpowiadając na moje pytanie, podziękowałem. Kończąc, bo naprawdę mam inne ciekawsze zajęcia niż "udzielanie" się na forum, zresztą decyzje o wyborze pompy już podjąłem, chciałem zwrócić uwagę na coś na co zapewne nie zwróciłbym wogóle uwagi, gdyby nie użytkownik Photos...Otóż tak zacząłeś mówić o kryptoreklamie z mojej strony (...) i w ogóle, że spojrzałem na Twój profil czy jak to nazwać - ponad 1800 wpisów, pod każdym opis instalacji wykonanej na Viessmanie, całkiem niezła reklama, nawet nie ukryta...i może stąd taki jakiś dziwny ni to hejt, ni to spiskowe teoretyzowanie, bo może odwracasz uwagę od siebie? Bo jeżeli nie jest tak jak piszę, to przepraszam, Tobie na forum wolno pisać co to masz u siebie w domu, a mi zapytać o konkretnego producenta nie? A kto Ci dał takie prawo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit504 11.09.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Że też Ci się chciało tak słowo po słowie sprawdzać... gorzej niż nauczyciel w liceum, tam też mnóstwo gadania, zero konkretu a tytułować się "profesorem" każą. Przykro mi, że się Ci w pas nie kłaniam i nie dziękuję Ci za hmmm... informacje, ale po prostu nie mam za co. Że nie jak to napisałeś nie chłonę wiedzy, może jeszcze z wypiekami na twarzy, no nie chłonę, bo napisałeś się, ale nie znalazłem w Twoich - podkreślam Twoich - wypowiedziach nic, co po pierwsze odpowiedziało by na moje prosto postawione pytanie, po drugie jak mówiłem wcześniej nie jestem z zawodu instalatorem, ale wiedzę posiadam i głupi nie jestem - co nie czyni mnie od razu mgr. inż. albo lepiej dr... i co za tym idzie nie wyłuszczam od razu co to wiem co nie. Gdyż wszystkiego nie wiem, a poza tym może nie wszystkich to interesuje? Tym, którzy mi pomogli, przede wszystkim odpowiadając na moje pytanie, podziękowałem. Kończąc, bo naprawdę mam inne ciekawsze zajęcia niż "udzielanie" się na forum, zresztą decyzje o wyborze pompy już podjąłem, chciałem zwrócić uwagę na coś na co zapewne nie zwróciłbym wogóle uwagi, gdyby nie użytkownik Photos... Otóż tak zacząłeś mówić o kryptoreklamie z mojej strony (...) i w ogóle, że spojrzałem na Twój profil czy jak to nazwać - ponad 1800 wpisów, pod każdym opis instalacji wykonanej na Viessmanie, całkiem niezła reklama, nawet nie ukryta...i może stąd taki jakiś dziwny ni to hejt, ni to spiskowe teoretyzowanie, bo może odwracasz uwagę od siebie? Bo jeżeli nie jest tak jak piszę, to przepraszam, Tobie na forum wolno pisać co to masz u siebie w domu, a mi zapytać o konkretnego producenta nie? A kto Ci dał takie prawo? uuuuuu....dostało się.... mocne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 11.09.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Że też Ci się chciało tak słowo po słowie sprawdzać.. chcialo mi sie sprawdzac bo nie lubie sciemniania, a ty sciemniasz. Tym, którzy mi pomogli, przede wszystkim odpowiadając na moje pytanie, podziękowałem. Mnie nie musisz dziekowac za pomoc, zreszta nikt Ci tu nie pomoze. Urzadzenie ktore chcesz rozslawic znasz tylko sam jeden Ty i na jego temat nikt sie nie wypowie. , zresztą decyzje o wyborze pompy już podjąłem Akurat to wiek kazdy czytajacy ten watek, wystarczy pierwszy post Otóż tak zacząłeś mówić o kryptoreklamie z mojej strony (...) i w ogóle, że spojrzałem na Twój profil czy jak to nazwać - ponad 1800 wpisów, pod każdym opis instalacji wykonanej na Viessmanie, całkiem niezła reklama, nawet nie ukryta...i może stąd taki jakiś dziwny ni to hejt, ni to spiskowe teoretyzowanie, bo może odwracasz uwagę od siebie? Zwróciłeś uwage na liczbe wpisów i nic wiecej. Około 1000 jest o Viessmannie, to sie zgadza ale niestety o spartolonej instalacji i probach naprawy, zreszta bardzo owocnych bo udalo mi sie wszsytko dobrze poustawiac dzieki uzytkownikom tego forum. Kolejne 300 jest o wentylacji i oczyszczalni rowniez wiele watpliwosci rozwianych przez to forum. Reszta to wpisy na temat pokryc dachowych, tym zajmuje sie na codzien i w tych tematach sie udzielam, starajac sie pomagac innym. Te wpisy w stopce sluza informacji, przy wyjasnianiu wielu bledow nie trzeba za kazdym razem opisywac instalacji, ale skad mozesz wiedziec u Ciebie od poczatku bedzie wszystko dobrze, znasz sie na tym. Tobie na forum wolno pisać co to masz u siebie w domu, a mi zapytać o konkretnego producenta nie? A kto Ci dał takie prawo? Tobie tez wolno. Każdemu wolno. Poza tym sam sobie przeczysz, Ty nie zapytałeś , Ty opisałeś danego producenta i to w samych superlatywach a mnie atakujesz ze smiem podwazac Twoja opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts