wartownik 22.08.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 U mnie też Roben w kolorze naturalnym 28zł/m2 czyli 2,23 zł za sztukę średzkiej lub 2,89zł za sztukę średzkiej plus. Sam jeszcze nie wiem którą wybiorę ale cena ta sama. Proponuje - nie bierz w kolorze naturalnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 22.08.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Wzięłem plusa miedzianą. Kolor naturalny jest tylko w średzkiej.W plusie nie ma.Najjaśniejszy to miedziany A możesz napisać dlaczego nie powinno się brać naturalnej ??Ja chciałem jak najjaśniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 22.08.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Nie napisalem , ze sie nie powinno brac , niech inni biora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 22.08.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 A miedziana OK ?? Czy mam się bać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 22.08.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 OK.Dekarz doswiadczony , taki , ktory uczyl sie ja klasc u kogos innego .Odrzucaj skrajnie skrecone (docinanie , zwrot ) , widac z boku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 22.08.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Dekarz ma koło 50tki i całe życie kładł dachy także jest OK. Nawet za bardzo OK bo nie pozwolił mi kupić taśm kalenicowych auminiowych i obróbki komina chce robic z miedzi. A do tego esteta Naraża mnie dziad na koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 22.08.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ... obróbki komina chce robic z miedzi. Jeśli nie przrazi cię cena blachy miedzianj do obróbek, to naprawdę warto, zapomnisz, ze masz dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 22.08.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Cena mnie przeraża i nie wiem czy warto. Sugerujesz ze przy ocynku powlekanym nie zapomnę ??Za ile lat będzie do wymiany ??Jak przezyje 20 lat to mam w nosie miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 22.08.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ocynk należałoby po sezonie odtłuścić i pomalować, albo zastosować blachy wielowarstwo powlekane ( te lepsze, ale i drogie, z pewnością nie te po 19,90 pln ). Ale jak to malować i później konserwować, chyba że przygotujesz obróbki wcześniej odczekasz ze 3 miesiące, aż ocynk zmatowieje i pomalujesz. Mam garaż tzw. blaszak z blachy falistej ocynkowanej przy starm domu chyba z 10 lat i w tym roku z garażu już mogę świat poogladać W czerwcu zakałdałem z kolei bramę przesuwną cynkowaną ogniowo i zastanawiam się czy nie reklamować tego cynkowania. Chyba trzeba by dostać dobry produkt z wiadomego pewnego źródła , lub znać się na tym. Miedź to miedź. Wybudowałem dom i wszystkie obróbki mam w miedzi. Teraz też będę takowe robił. Z drugiej strony wiele osób jednak robi obróbki zwykłą blachą, trzeba by zapytać tych co je mają tak z 10-15 lat, albo pooglądać domy w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 22.08.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 (...) nie pozwolił mi kupić taśm kalenicowych auminiowych i obróbki komina chce robic z miedzi. (...) A zdradzisz tajemnicę co będziesz w takim razie kładł na kalenicę ? Bo czym chyba dekarz chce jš uszczelnić ? Mied może i droga ale jaka piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 22.08.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 ... może i droga ale jaka piękna Na początku te opbróbki świeciły się w słońcu na dachu na całą okolicę Teraz są ciemniejsze od mojego brązowego Euronitu, Zastanawiam się kiedy doczekam się koloru zielonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 22.08.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 a, jeszcze jeden sposób Ci podpowiem, który rozważałem. Kosze i pas nadrynnowy z miedzi a podrynnowy i pozostałe ze zwykłej brązowego koloru dobrej blachy. Ale stanęło, że całość miedzią. Płakałem i płaciłem Ale teraz jakoś spokojniejszy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.08.2006 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 ... A zdradzisz tajemnicę co będziesz w takim razie kładł na kalenicę ? Bo czym chyba dekarz chce jš uszczelnić ? Mied może i droga ale jaka piękna Kupiłem ołowianą. Taki kompromis. On się zgodził a ja nie musiałem wywalać na miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 23.08.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Dzięki jabko za odpowied, czyli jak rozumiem i uszczelnienie kalenicy (tama kalenicowa z metra) i obróbki komina (tama z metra), wszystko robisz z ołowiu? Przepraszam za mojš dociekliwoć ale po prostu nie wiedziałam że sš tamy kalenicowe ołowiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 23.08.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 350m2 dachu, 4 spadowy, dachówka cementowa UNIBET rzymska, 12,7tyś, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.08.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 malgoss taśma kalenicowa ołowiana to standart Ponoć są od dawna. Ona ma powłokę w kolorze dachówki A obróbki kominów nie z ołowiu. Obróbki będą z miedzi albo w wersji tańszej z powlekanej na kolor blachy stalowej cynkowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 23.08.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 malgoss taśma kalenicowa ołowiana to standart (..) standard? Kurcze, szukam, szukam po necie i wszystko co mi wyskakuje przy zapytaniu o tamę kalenicowš ołowianš to "tama kominowa ołowiana". Gdzie takš można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.08.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Nie nie To co innegoKalenicowa to ta w metrach z dziurkami.Są aluminiowe, ołowiane i miedziane.Możesz szukać jako "Taśma pod gąsior"Ale na składzie będą wiedziec doskonale o co chodzi A kominowe nie brałemDekarz chce robic sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert25 23.08.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 ja montuję koramic czerwona angoba szlachetna 10tys zł na 180m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 23.08.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 (...) Są aluminiowe, ołowiane i miedziane. Możesz szukać jako "Taśma pod gąsior" (...) Znalazłam Koramic ma co takiego w ofercie - plisowany ołów ja montuję koramic czerwona angoba szlachetna 10tys zł na 180m2 A możesz zdradzić czego Ci nie policzyli w tym dachu a raczej co ta cena obejmuje bo nie chce się wierzyć że szlachetna tak tanio wyszła... (włanie dorwałam cennik koramica w zwišzku z poszukiwaniem tamy jabka) - jeli to cena za cały dach z dodatkami to który gatunek jest tej angoby ?? Szósty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts