Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aktualne ceny dachówek i upusty

Recommended Posts

• Odpowiedzi 87
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ocynk należałoby po sezonie odtłuścić i pomalować, albo zastosować blachy wielowarstwo powlekane ( te lepsze, ale i drogie, z pewnością nie te po 19,90 pln ).

Ale jak to malować i później konserwować, chyba że przygotujesz obróbki wcześniej odczekasz ze 3 miesiące, aż ocynk zmatowieje i pomalujesz.

Mam garaż tzw. blaszak z blachy falistej ocynkowanej przy starm domu chyba z 10 lat i w tym roku z garażu już mogę świat poogladać :evil:

W czerwcu zakałdałem z kolei bramę przesuwną cynkowaną ogniowo i zastanawiam się czy nie reklamować tego cynkowania.

Chyba trzeba by dostać dobry produkt z wiadomego pewnego źródła , lub znać się na tym.

Miedź to miedź.

Wybudowałem dom i wszystkie obróbki mam w miedzi.

Teraz też będę takowe robił.

Z drugiej strony wiele osób jednak robi obróbki zwykłą blachą, trzeba by zapytać tych co je mają tak z 10-15 lat, albo pooglądać domy w okolicy.

a,

jeszcze jeden sposób Ci podpowiem, który rozważałem.

Kosze i pas nadrynnowy z miedzi a podrynnowy i pozostałe ze zwykłej brązowego koloru dobrej blachy.

Ale stanęło, że całość miedzią.

Płakałem :cry: :cry: :cry: i płaciłem :evil:

Ale teraz jakoś spokojniejszy jestem

(...) Są aluminiowe, ołowiane i miedziane.

Możesz szukać jako "Taśma pod gąsior" (...)

Znalazłam :p

Koramic ma coœ takiego w ofercie - plisowany ołów :wink:

ja montuję koramic czerwona angoba szlachetna 10tys zł na 180m2

A możesz zdradzić czego Ci nie policzyli w tym dachu a raczej co ta cena obejmuje bo nie chce się wierzyć że szlachetna tak tanio wyszła... (właœnie dorwałam cennik koramica w zwišzku z poszukiwaniem taœmy jabka) - jeœli to cena za cały dach z dodatkami to który gatunek jest tej angoby ?? Szósty ??