jabko 23.08.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 EeeeDobrze będzie Ja płaciłem za 200m2 Robena (ceramiczna) koło 8500zł Dachówki podstawowe , spinkiGąsiory + spinkiTasmy kalenicowe ołowianeGrzebienie, 20szt wentylacyjnychZakończenia i początki gąsiorówKominek wentylacyjny40 Dachowka dwufalowa na zakończenia połaci Osobno kupiłem tylko Tyveka 3 rolki za 920zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 23.08.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Eeee Dobrze będzie (...) (...) Ja płaciłem za 200m2 Robena (ceramiczna) koło 8500zł Ale to Roben a Hubert pisze że jego wycena dotyczy szlachetnej angoby koramica 20szt wentylacyjnych A możesz mi wytłumaczyć jaki sens jest i jakš rolę spełniajš wentylacyjne? Bo jak tak rozmawiałam z dekarzem to przyznałam mu rację że wentylacyjna "napaćkana" tam gdzie ładnie nie spełnia swojej roli a wręcz przeciwnie - zaburza ruch powietrza... Z tego co mówił to wentylacyjne obowišzkowo powinno się montować nad oknami dachowymi i tam gdzie ten przepływ powietrza jest "zamknięty" przez komin albo inne ustrojstwa i nie pozwala mu swobodnie lecieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.08.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Jabko - dwa rodzaje spinek ? Jezeli nie , to zwroc na to uwage.Zwracaj tez uwage na dobor metali na dachu i ich rozmieszczenie .Niektore sie " nie lubia ". Malgoss , dachowki wentylacyjne jeszcze wspomagaja wentylacje , jezeli wlot powietrza w okapie jest wiekszy niz wylot w kalenicy , na grzbiecie itd. Przy karpiowce mozna stosowac do wentylacji waskie dachowki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.08.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 wartowniku a jakie sie nie lubią ?? Kalenica będzie w ołowiu a obróbki na 90% z miedzi. Czy to jes OK ?? malgoss a co do wentylacyjnych to dokładnie jak pisał wartownik. Wlot w kalenicy 2,5cm na całej długości (bo tyle mają kontrłaty) A wylot pod gąsiorami jest ....h....wątpliwy. Taśma ma takie dziureczki ale ogólnie wylot jest o wiele mniejszy niż wlot. Na górze w przedostatnim rzędzie pójdzie po 8szt wentylacujnej na każdej połaci i po 2 na garażu. A z oknami i kominami to teżtroszke ściema bo powietrze ma też drogę "w bok". Nad kontrłatę a pod dachówkę i to wszystko w poziomie między dwiema łatami. Generalnie nie ma sięco przejmować wietrzeniam. W końcu dachówki nie przylegają do siebie na uszczelkach gumowych. Moze przy karpiówce jest gorzej. I co maja powiedzieć ci z blachą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askura 24.08.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Pomóżcie jaką dachówkę mam wybrać: Creaton,RobenKoramicRupp ceramica? Cena nie gra rolichodzi mi o to która firma ma najlepszą dachówkę ceramiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 24.08.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Pierwsza i ostatnia, ew. trzecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.08.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 ... Cena nie gra roli chodzi mi o to która firma ma najlepszą dachówkę ceramiczną? uuu Cóz za komfort psychiczny. W takim bądź razie Rupp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgoss 24.08.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Jabko, askura podpuszcza czy co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 24.08.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Czemu ?? Poważnie piszę.Super mieć taki komfort że "cena nie gra roli"Jak cena nieważna to z tych czterech wybrałbym Ruppa.Reszta to ta sama półka i przy ważnej cenie wziąłbym najtańszą. Oczywiscie dachówka musi sięwłaścicielowi podobać (wzór) i to jest pierwsze najważniejsze kryterium doboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 24.08.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam Ja w zeszłym roku na jesieni kupowałam jak to sie mówi na zapas dachówke Koramic (marsylka) i miałam ogromne wyrzuty sumienie bo z reguły takich rzeczy nie robię. Widzę jednak, że wygrałam na tym bo cena tej dachówki to 24/m2. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askura 25.08.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 serdeczne dzięki za pomoc w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 25.08.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Pomóżcie jaką dachówkę mam wybrać: Creaton, Roben Koramic Rupp ceramica? Cena nie gra roli chodzi mi o to która firma ma najlepszą dachówkę ceramiczną? wybierz cementową jeśli jest tańsza, ja mam Braasa i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.08.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Pomóżcie jaką dachówkę mam wybrać: Creaton, Roben Koramic Rupp ceramica? Cena nie gra roli chodzi mi o to która firma ma najlepszą dachówkę ceramiczną? wybierz cementową jeśli jest tańsza, ja mam Braasa i jestem zadowolony Odpowiedz w stylu kup sobie rower na pytanie jaki kupić samochód. Askura pytał o dachówkę ceramiczną i nie zależy mu na cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 25.08.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 ... Cena nie gra roli chodzi mi o to która firma ma najlepszą dachówkę ceramiczną? uuu Cóz za komfort psychiczny. W takim bądź razie Rupp A czemu nie Creaton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 25.08.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Pod nazwa jednej firmy kryja sie produkty roznej jakosci , dlatego porownanie ma sens , jezeli porownujemy konkretny wyrob jednej firmy z konkretnym wyrobem drugiej firmy .Zeby bylo smieszniej , to np. karpiowka Creaton rozni sie miedzy soba , w zaleznosci od tego , w ktorym zakladzie byla produkowana , a nawet z ktorej lini produkcyjnej w jednym zakladzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 25.08.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam A czy ktoś ostatnio kupował już robił wycenę na dachówkę creatona? My robiliśmy rok temu na model balance ciemny brąz i wyszły 22000 za dach dwuspadowy ok 210 m2. Podejrzewam, że teraz będzie więcej, również dlatego, że kurs franka poszedł w górę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 25.08.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A co wspólnego makurs franka z cena niemieckiej dachówki??? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 25.08.2006 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A co wspólnego makurs franka z cena niemieckiej dachówki??? Pozdrawiam Piotr Ha ha no właśnie co? Miałam napisać euro Pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-maro- 10.11.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 WitamChciałem zapytać czy może ktoś wie jak się przedstawia na dzień dzisiejszy sprawa z zamówieniami na dachówkę Rupp-a.Jakie są terminy i jak kształtują się ceny. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 do końca roku nie przyjmują żadnych zamówień. Mają obłożoną produkcję na maxa. Ceny w detalu mkw dachówki sirius ok. 36 zł/m, ale to jest cena samej dachówki podstawowej i to bez negocjacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts