Pioro86 22.08.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Witam,Miałem kilka dni temu malowaną ścianę. Na środki ściany było pękniecie sciani, pękniecie zostało zagipsowane etc (fachowcy mi to robili). Ściana została pomalowana, jednak w miejscu gdzie jest pęknięcie widać wyrażny inny odcień farby. Osoby, które to robiły powiedziały, "że to tak będzie widoczne". Czy rzeczywiście nie da się z tym coś zrobić, żeby ściana miała jeden odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.08.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Jeżeli naprawione miejsce różni się od reszty ściany fakturą (np jest bardziej gładkie) to może dać wrażenie innego odcienia.Jeżeli nie było gruntowania przed małwaniem to też może się odróżniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.08.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam, Miałem kilka dni temu malowaną ścianę. Na środki ściany było pękniecie sciani, pękniecie zostało zagipsowane etc (fachowcy mi to robili). Ściana została pomalowana, jednak w miejscu gdzie jest pęknięcie widać wyrażny inny odcień farby. Osoby, które to robiły powiedziały, "że to tak będzie widoczne". Czy rzeczywiście nie da się z tym coś zrobić, żeby ściana miała jeden odcień? Pęknięta ściana, a naprawiłeś tylko gładź...Napraw ścianę, nie będzie problemów z malowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 22.09.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Szanowny Panie,opisany przez Pana problem wynika prawdopodobnie z różnic w chłonności i fakturze podłoża. Jeśli powierzchnia nie jest jednolicie gładka, to konieczne może być jej delikatne przeszlifowanie, a następnie dokładne odpylenie. Kolejny etap to gruntowanie ściany – polecam tu zastosowanie ACRYL-PUTZ® GU 40 Grunt polimerowy uniwersalny: http://www.acrylputz.pl/produkty/grunty/opis/acrylputz-gu40-grunt-uniwersalny Zagruntowaną ścianę można pomalować wybraną farbą nawierzchniową.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts