agn123 23.08.2015 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 witam,chciałabym się dowiedzieć jaka jest cena za m2 za pomalowanie pomieszczenia akrylową farbą strukturalną. Konkretnie chodzi o te farbe: http://www.magnatfarby.pl/produkt/magnat-style-velatura-akrylowa-farba-strukturalna proszę o orientacyjny kosztfachowiec policzył 1000 zł za samą robociznę za położenie farby z powyższego linku w małej - 6m2 kuchnicena wydaje mi się mocno zawyżona - czy mam racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mogiel 26.08.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Witam. Nie otwiera mi się link, więc nie wiem o który efekt dokładnie chodzi. Natomiast w Magnacie te "farby" strukturalne nie są raczej farbami w klasycznym rozumienia - bardziej są to efekty dekoracyjne, które się "nakłada", a nie "maluje". Zależnie od stopnia skomplikowania efektu, ilości podejść ( z czasem na schnięcie) i regionu (konkurencji) ta cena może być bardzo różna. 1000 zł wydaje się dość wysoką ceną, ale nie wiem o jaki efekt chodzi, więc nie skreślałbym od razu fachowca jako wyłudzacza. Niestety, robocizna dzisiaj jest bardzo droga, brakuje fachowców. Stąd rynek dyktuje ceny. Ja proponuję wejść na stronę Magnata i sprawdzić, czy efekt nie jest na tyle łatwy, by położyć go samemu (część zrobi niemal każdy). Jeśli przerasta możliwości to lepiej brać fachowca i zapłacić mu ten 1000 zł. Szczególnie, jeśli widział Pan/Pani już podobny efekt jego pracy. Bo fachowiec fachowcowi nierówny. Ten sam efekt nie musi być powtarzalny, a najwięcej zależy tutaj właśnie od wykonawcy. Zakładając, że wyda Pan / Pani jakieś 300-600 zł za ten efekt, to chyba nie warto oszczędzać na robociźnie. Inne rozwiązanie - udać się do punktu, który tym Magnatem handluje i poprosić o kilka numerów telefonów do wykonawców. Oni wskażą ludzi, którzy dany produkt biorą i nim robią. I wówczas można popytać o cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts