ania1719508426 06.07.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Czy bliźniak to jeden budynek czy dwa budynki? Pytam, bo planuję bliźniaka na jednej działce budowlanej i nie wiem, czy nasz bliźniak powinien we wniosku o wzizt nazywać się budynek mieszkalny w zabudowie jednorodzinnej bliźniaczej, czy zespół dwóch budynków w zabudowie jednorodzinnej bliźniaczej. Na pewno są jakieś konsekwencje i nie chciałabym wpaść w jakąś legislacyjną pułapkę. Uwaga: w każdej części bliźniaka będą dwa mieszkania. Dzięki z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.07.2004 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Czy bliźniak to jeden budynek czy dwa budynki? Pytam, bo planuję bliźniaka na jednej działce budowlanej i nie wiem, czy nasz bliźniak powinien we wniosku o wzizt nazywać się budynek mieszkalny w zabudowie jednorodzinnej bliźniaczej, czy zespół dwóch budynków w zabudowie jednorodzinnej bliźniaczej. Na pewno są jakieś konsekwencje i nie chciałabym wpaść w jakąś legislacyjną pułapkę. Uwaga: w każdej części bliźniaka będą dwa mieszkania. Dzięki z góry za odpowiedzi. Ja w WZIZT mam "budynek mieszkalny typu bliżniak z garażami i infrastrukturą towarzyszącą", a w pozwoleniu na budowę "pozwolenie na budowę murowanego, nie podpiwniczonego, wolno stojącego, bliźniaczego, parterowego budynku mieszkalnego z użytkowym poddaszem i garażem". Zapytaj w wydziale architektury i napisz tak, jak ci powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 06.07.2004 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Zapytaj w wydziale architektury i napisz tak, jak ci powiedzą Oni chcą, żebym ja zgadła jak ma być... W dodatku zabraniają używania słowa "bliźniak"!!!! Zbych, jak to możliwe, że u ciebie w wzizt jest słowo "bliźniak"? U mnie pani Naczelnik powiedziała "bliźniaki to niech pani zostawi w przedszkolu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 07.07.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Zapytaj w wydziale architektury i napisz tak, jak ci powiedzą Oni chcą, żebym ja zgadła jak ma być... W dodatku zabraniają używania słowa "bliźniak"!!!! Zbych, jak to możliwe, że u ciebie w wzizt jest słowo "bliźniak"? U mnie pani Naczelnik powiedziała "bliźniaki to niech pani zostawi w przedszkolu" Aaa, to całkiem miłe masz te panie . One chyba zapominają, po co tam są . Która gmina ma takich kompetentnych pracowników? Może trzeba coś z tym zrobić... Sam się zdziwiłem, jak zobaczyłem to określenie w wzizt . Jak znajdę chwilkę, to zeskanuję to i puszczę na forum. Jeśli masz już projekt, to na nim powinno być napisane, jaki to rodzaj budynku. U mnie na projekcie jest "Dom 1-rodzinny w zabudowie bliźniaczej". Jeśli u Ciebie mają być po dwa niezależne mieszkania dla osobnych rodzin, to może należy wpisać "Dom dwurodzinny w zabudowie bliźniaczej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 07.07.2004 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Która gmina ma takich kompetentnych pracowników? Może trzeba coś z tym zrobić.... Mokotów ma taką miłą panią naczelnik. Oj, przydałoby się coś zrobić, przydało.... Byłoby super, gdybyś wrzucił skan na forum - oczywiście bez danych. Taka rzecz bardzo by mi pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 08.07.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Proszę. Mówisz i masz (oby tak było z budowlańcami ). http://www.zbychdom.republika.pl/rozne/Decyzja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 08.07.2004 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 http://www.cheesebuerger.de/smilies/icq/49.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts