wujeq 23.08.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam, mam pytanie do fachowców którzy parają się izolacją poziomą domów. Sytuacja jest następująca dom niepodpiwniczony fundamenty wylane mury z bloczków postawione zaizolowane izoplastem, zrobiona wylewka, czas na izolację poziomą i tu mam pytanie. Część z garażem jest niżej część salonowa wyżej. W salonie mamy 7 rzędów bloczków i wylewka równo z nimi. W garażu który jest niżej mamy 5 bloczków i wylewka znajduje się w poziomie 3 bloczka od góry. Pytanie jak zrobić izolację poziomą skoro nie była dana w żadnym miejscu papa ani folia pod bloczkami ? Chodzi o garaż gdyż teraz mamy wylewkę i 3 bloczki betonowe wymurowane mury nad nią ? dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 23.08.2015 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Ja mam także dom niepodpiwniczony i różnicę poziomów ale niewielką, tylko na kilka pełnych cegiełek.Położony jest jeszcze jeden obwód izolacji, na tej wyższej części.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujeq 23.08.2015 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Witam ale rozumiem że w poziomie pierwszej izolacji dałeś izolację pod bloczkiem tak? ja nie dałem dlatego ma problem co zrobić? czy założyć papę na górze na bloczkach z zakładem na mur i potem dowiązać się izolacją poziomą z płyty ? chodzi o papę matizol sbs . Izolacja pozioma nie powinna być przerwana więc co z murem? Musiałbym ją założyć na mur? pozdrawiam ps. co do postu wyżej sprostowanie nie chodzi o wylewkę tylko podbeton 10 cm na piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts