snajper555 23.08.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Słuchajcie,naczytałem się ostatnio o częstych nieporozumieniach między inwestorem a wykonawcą co do definicji przedmiotu umowy, np. stanu surowego zamkniętego. Powiecie - spisać umowę!. No właśnie. Żeby jednoznacznie określić co ja zamawiam i co jest zamówione u dostawcy, poszukuję szczegółowej rozpiski poszczególnych etapów budowy. ALe bardzo szczegółowej rozpiski, np. zamiast określenia "stan 0" chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości zamówionego zakresu w następujący sposób: - Zdjęcie humusu i wykonanie wykopu - inwestor- wytyczenie granic - inwestor- wykonanie wykopu pod ławy - wykonawca- dostarczenie materiału na podsypkę - inwestor- dostarczenie drewna szlunkowego na ławy - wykonawca- wykonanie szalunku (wliczając wkręty) - wykonawca- dostarczenie stali - wykonawca- wykonanie zbrojenia - wykonawca- dostarczenie betonu - inwestoritd. Gdzie mogę znajeźć takie szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts