lukpat 24.08.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Witam, Właśnie kończę fundamenty pod dobudowę wykuszu. Docelowo chciałem murować z BK 24cm, ale boję się czy słupy z czasem nie będą pękać pod naciskiem wieńca i daszku (karpiówka). W projekcie mam porotherm, ale nie chcę tego materiału. Myślałem żeby zrobić słupy z cegły szamotowej bo jest cholernie mocna, albo nawet cały wykusz z cegły szamotowej ze względu na akumulacje (na ocieplenie mam max 25cm). Nie znam tylko lambdy tego materiału, i nie wiem czy to dobry pomysł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Zwariowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 25.08.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 A bloczki silikatowe znaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts