Planująca 24.08.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Witam, może ktoś się orientuje jak teraz jest, bo według prawa można otrzymać zwrot vat na materiały budowlane zakupione po otrzymaniu pozwolenia na budowę, a czy teraz wystarczy tylko zgłoszenie, jeśli pozwolenie nie jest wymagane? Chodzi o ten zwrot dla młodych dla domu do 100m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 24.08.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Wprowadzając zmiany w prawie budowlanym nie zmienili ustawy o zwrocie VAT. Tam dalej jak byk stoi "pozwolenie". Nie ryzykowałabym utraty kasy i robiłabym pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 24.08.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 a ja pisalem kiedys do funduszu mdm z podobnym pytaniem czy po zmianie prawa po budowie na zgloszenie bede mogl sie ubiegać o zwrot wat i mi odpisali cos takiego cytuje"Po wejściu w życie nowych przepisów prawa budowlanego, odpowiednie zmianyzostaną wprowadzone do aktualnie nowelizowanego projektu ustawy o pomocypaństwa w nabyciu pierwszego mieszkania przez młodych ludzi na etapieprac parlamentarnych."Więc chyba jednak pomysleli o zmianie przepisów skąd informacja że ich nie zmienili?Tylko ja to pisałem 29 marca tego roku czy aby na pewno to wprowadzili to nie wiem warto u źródła pytać o takie sprawy mają maile kontaktowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 24.08.2015 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 No to jeszcze sprawdziłam w źródłach. Rzeczywiście była teraz nowelizacja ustawy i od 1 września 2015 można robić na zgłoszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts