Guy 24.08.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Witam, bardzo proszę o pomoc wyborze dobrej wiertarki. Szukam sprzętu w miarę dobrego i przystępnego cenowo. Potrzebuję wiertarki do wiercenia w betonie, drewnie oraz szkle (końcówka wiertła nie może "latać" na boki jak to jest w mojej starej wiertarce)Mój wybór padł w te 3 sprzęty, który z nich jest najlepszy? DeWalt DWD 024http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/elektronarzedzia-przenosne-i-akcesoria/wiertarki-wkretarki-i-mloty/wiertarki/wiertarka-udarowa-dewalt-dwd-024-moc-650-w.html Makita HP1640 http://www.leroymerlin.pl/elektronarzedzia/wiertarki-wkretarki-mloty-udarowe/wiertarki-elektryczne/wiertarka-udarowa-hp1640-makita,p185547,l158.html Metabo SBE 601 http://www.leroymerlin.pl/elektronarzedzia/wiertarki-wkretarki-mloty-udarowe/wiertarki-elektryczne/wiertarka-udarowa-sbe-601-metabo,p276231,l158.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 24.08.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 (edytowane) Metabo! Mąż posiada i jest zachwycony.Po konsultacji - on ma sporo większej mocy. Edytowane 24 Sierpnia 2015 przez Kejt_R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.08.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Wiercenie w betonie będzie jak w reklamie pewnej taśmy. Do drewna i szkła owszem.Dewalt i Makita mają w rozsądnej cenie części zamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 24.08.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Do betonu tylko młotowiertarka , najlepiej z wymiennymi uchwytami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guy 25.08.2015 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Bardziej chodzi o wiercenie w drewnie i szkle, w betonie to w sensie remontu mieszkania (jakieś kołki w ścianie czy coś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 25.08.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Każdą, którą z wyżej wymienionych kupisz, to Ci dzielnie posłuży. Ja mam starego Pegasusa na działce i żyje, pomimo niezłego wycisku. Z moich spostrzeżeń na temat każdej z nich (badane organoleptycznie): 1. Makita ma najgorszy uchwyt z tych trzech oraz jak dla mnie krótki kabel. Przełącznik udar/bez., jest najlepszy w tej chwili na rynku, ponieważ uniemożliwia samoczynne przełączanie się trybów wiercenia. 2. DeWalt - długi kabel, dobry uchwyt - generalnie git. 3. Metabo - gwarancja 3 lata, dobry uchwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustav.pl 23.09.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Witam, bardzo proszę o pomoc wyborze dobrej wiertarki. Szukam sprzętu w miarę dobrego i przystępnego cenowo. Potrzebuję wiertarki do wiercenia w betonie, drewnie oraz szkle Wymienione przez Ciebie wiertarki są dobre do wiercenia w metalu, drewnie, szkle. Bez problemu wywiercą otwory pod kołki w cegłach/pustakach. Natomiast do wiercenia w betonie jedynie sprzęt z udarem pneumatycznym czyli młotowiertarka. Kiedyś myślałem, że jak wiertarka będzie miała dużą moc to i beton ogarnie. Więc kupiłem, na byłym(niestety) stadionie X-lecia jakąś germańską wiertarkę 1000W. Oczywiście z betonem sobie nie poradziła, ale za to miałem urządzenie 2 w 1 - wiertarka + mieszadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts