Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spalinowe nożyce do żywopłotu, jakie?

Recommended Posts

Przymierzam się do zakupu spalinowych nożyc do żywopłotu. Nie potrzebuję profesjonalnego sprzętu z górnej półki, ale nie chcę też, żeby to było jakieś jednorazowe badziewie.

Bardzo proszę o radę na jakie parametry zwracać uwagę przy wyborze. Nie miałam jeszcze do czynienia z tym ustrojstwem, naczytałam się tylko opisów w Internecie. Każdy jeden model jest rewelacyjny, lepszy od pozostałych, a ja mam już zupełny mętlik we łbie.

Poratujcie, proszę :rolleyes:

• 3 months później...

Witam

Zapytam dlaczego spalinowe.Ja kupiłem w przecenie posezonowej w Niemczech ,dwa lata temu kosiarkę do żywopłotu Boscha na akumulatory litowe. Nie jestem w dom i nie mogę dokładnie max średnicy ciętych gałeżi. Mam ja od dwóch lat i uważam ,że był to ekstra zakup. Jest bardzo lekka i praca z nią nie męczy .Mam ok .70 m długości żywopłot z tui.Używam jej kilka razy w roku i na całe wyrównanie tego zywopłotu wystarczą dwa akumulatory .które kupiłem razem z nożycami

Spalinowe są dużo cięższe i długa praca z nimi może szybko męczyć .

Miłego dnia J.Korona

Witam

Zapytam dlaczego spalinowe.Ja kupiłem w przecenie posezonowej w Niemczech ,dwa lata temu kosiarkę do żywopłotu Boscha na akumulatory litowe. Nie jestem w dom i nie mogę dokładnie max średnicy ciętych gałeżi. Mam ja od dwóch lat i uważam ,że był to ekstra zakup. Jest bardzo lekka i praca z nią nie męczy .Mam ok .70 m długości żywopłot z tui.Używam jej kilka razy w roku i na całe wyrównanie tego zywopłotu wystarczą dwa akumulatory .które kupiłem razem z nożycami

Spalinowe są dużo cięższe i długa praca z nimi może szybko męczyć .

Miłego dnia J.Korona

Dzięki za odpowiedź.

Elektryczne na kablu nie wchodzą w grę, bo chaszcze do przycinania są w sporej odległości od domu.

Spalinowe niemożliwie ciężkie, ale bardzo podoba mi się pomysł z tymi akumulatorowymi. Nie brałam go pod uwagę bojąc się, że co kawałek będzie je trzeba ładować.

Czy możesz podać jaki to model?

• 2 months później...
  • 1 year później...
Mam spalinowe firmy stiga, kosztowały około 700zł, koło domu w zupełności wystarczą...jeśli szukasz coś konkretniejszego na długie lata i konkretniejsze strzyżenia to mogę polecić husqvarna'y, którymi też nie raz pracowałem, ale to już koszt chyba około 1500. Pozdro.

• 6 months później...