Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za godzin? pracy pomocnika?

thalex

Recommended Posts

Ile kosztuje godzina pracy pomocnika?

Przyszedł do mnie na budowę chłopak 18lat (tak powiedział a podejrzewam, że może i młodszy bo mu trochę nie dowierzam), uczeń i zapytał czy nie potrzebuję pomocnika? Powiedziałem, że nie ale on za kilka dni przyszedł i pytał znowu, ja znowu po swojemu ale za trzecim razem; mowię dobra. Na moje pytanie ile chciałbyś zarobić ; 4,50zł na godzinę powiedział i tak zostało. Wszystkiego muszę go uczyć ale tego jak sami wiecie nie ma dużo, co do jego pracy nie mam uwag, pracuje dobrze. Czy to mało czy dużo?

Ile Wy płaciliście pomocnikowi?

Jest na to rada.

Co prawda mój pomocnik sam do mnie przyszedł ale też to tak fajnie nie wygląda bo doświadczenia nie ma żadnego, jest trochę za młody (bo nawet nie jestem pewny czy jest pełnoletni) trochę się boje, żeby sobie nie zrobił krzywdy. Kiedyś mialem fajnego gościa bo o budowaniu wiedział więcej niż ja płacilem 5zł bo tyle chciał.

Ale wracając; jeżeli potrzebujesz do ogródka napisz jakieś dyskretne ogłoszenie w miejscach gdzie przebywa młodzież ale taka która docenia pracę, są teraz wakacje. Wlaśnie mój pomocnik pochodzi z rodziny w której się nie przelewa i to mobilizuje go chyba do pracy.

(A nie oglądaj się na Boga on ma ważniejsze sprawy niż Twój ogródek :p )

...

Co prawda mój pomocnik sam do mnie przyszedł ale też to tak fajnie nie wygląda bo doświadczenia nie ma żadnego, jest trochę za młody (bo nawet nie jestem pewny czy jest pełnoletni)

Do kopania ogródka nie jest potrzebne doświadczenie, tylko siła i chęci :wink: .

Ale wracając; jeżeli potrzebujesz do ogródka napisz jakieś dyskretne ogłoszenie w miejscach gdzie przebywa młodzież ale taka która docenia pracę, są teraz wakacje. Wlaśnie mój pomocnik pochodzi z rodziny w której się nie przelewa i to mobilizuje go chyba do pracy.

Nie wiem, gdzie w mojej okolicy przebywa młodzież, szczególnie taka, która docenia pracę :roll: . Widuję tylko nygusów, którzy raczej do pracy się nie palą :-? .

(A nie oglądaj się na Boga on ma ważniejsze sprawy niż Twój ogródek :p )

Bóg ma wszystko i wszystkich w opiece

http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_oczko.gif

nie uwierzycie ale ja mam pomocnikó za3,5/h -robią wszystko ogrodzenie ,plantuja ziemię jak woły- mogę pożyczyć

No i wlasnie - bo to wszystko zalezy od regionu!!!!!

W Szczecinie np. nikt nie da pomocnikowi 10zl/h jak ktos tu pisal ze daje.

Kierownicy budow przy umowie na stale na calym etacie zarabiaja od 2000 - 3000 ( srednio)

Jesli by pomocnikowi dac 10 zl to zarabial by na calym etacie (przy 22 dniach roboczych po 8 godzin )- 1760 zl :o chyba bym zwariowala jakbym tyle pomocnikowi dala. Majster tyle zarabia.

Dlatego 3,5 lub 4 zl to jest kwota ktora w Szczecinie mozna dac pomocnikowi.

W Warszawie pewnie dostanie duzo wiecej.

Należ y chyba odróżnieć ludzi którzy pracują na codzień i tych , którzy przyszli bez pojęcia o pracach na budowie. Ja płace takiemu, który od nie wiem ilu lat już spędza dzień na budowie 6 zł. Innych ( tańszych ,bez doświadzcenia) nie wiem czy warto , może do ogródka lub innych równie prostych spraw.

A ja jeszcze nie mam pomocnika

http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_zmartwiona.gif

Jak tak dalej pójdzie, to sam będę musiał uporządkować te chaszcze w ogródku (chyba w nocy, bo w dzień już nie mam czasu)

http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda_placze.gif

ZBYCH