Robi123 26.08.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Uprzejmie proszę o poradę: Mam komodę w/w firmy z szufladami, gdzie wyrobiły się prowadnice.http://brw.meblobranie.pl/komoda-6-szuflad-system-xxi-s6107-xxi.html Są tam prymitywne prowadnice H-17. Chciałbym założyć coś lepszego, żeby tez pasowało (montowane od dołu). Jakie parametry muszę mieć szuflady, żeby dobrze dobrać prowadnice? Szuflady mają głębokość 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 26.08.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Pomyliłeś kolejność. Najpierw zastanów się jakie prowadnice chcesz zamontować, potem dorabiasz skrzynki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi123 27.08.2015 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Nie chce dorabiać nowych skrzynek, tylko dobrać takie prowadnice, żeby było je jak najłatwiej założyć do istniejących skrzynek. Wydaje mi się, że te od dołu będą najprostsze do zastosowania, ale chciałem zapytać bardziej doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 27.08.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Bez wymiarów nikt nic nie wyczaruje. Zwykłe prowadnice rolkowe czy mocniejsze kulkowe np gtv potrzebują 2,5cm wolnej przestrzeni po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi123 27.08.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Bez wymiarów nikt nic nie wyczaruje. Zwykłe prowadnice rolkowe czy mocniejsze kulkowe np gtv potrzebują 2,5cm wolnej przestrzeni po bokach. Obecne prowadnice H-17 są wpuszczone w szufladę, więc nie ma mowy, żeby pomiędzy szufladą a korpusem z każdej strony był luzik 2,5cm, tam są milimetry, dlatego podpytałem właśnie prowadnice mocowane od dołu szuflady. nie oczekuję konkretnych wyliczeń tylko jakiego rodzaju prowadnice kupić. Mogę oczywiście kupić nowe te H-17 wpuszczane, ale one (po 3 zł za komplet na szufladę) pewnie dobrej jakości / komfortu użytkowania reprezentować nie będą. Proszę o sugestie jakieś firmy kupić z dobrym stosunkiem jakości do ceny, takie ze sprzęgiełkami, żeby nie trzaskały i były w miarę trwałe. na znanym portalu allll jest tego różnych firm sporo, tylko które wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 27.08.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 2,5cm razem, ale tak jak myślałem raczej nie wejdą. Ciężko będzie Ci znaleźć inne pasujące prowadnice, raczej szukałbym na forum typowo stolarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
csk-m 18.12.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Trudno jest dokupić prowadnice lepsze do już gotowych mebli, a tym bardziej do takich z typowych sieciówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts