Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Work & Travel do usa w 2016 - opinie

jareckim

Recommended Posts

Czy ktoś z was kiedyś uczestniczył w tym programie? Macie jakieś doświadczenia? Jaki jest podział na pracę a jaki na zwiedzanie? Do jakich prac najczęściej kierowani są studenci? Czy trzeba mówić biegle w języku angielskim, czy taki wyjazd służy również nauczeniu się języka?

Musisz mieć angielski na w miarę dobrym poziomie.Wiadomo ,ze jakos musisz sie komunikowac jednak nie musi być to angielski perfect. Obecnie trwają zapisy na 2016 rok "::spam:- tutaj jest na przykłąd system ratalny 0%.

Jestem zdania,że warto. Byłem rok temu. Wiele się nauczyłem. Szczególnie języka. Zaczynałem z bardzo srednim angielskim ale na miejscu podszkoliłem go na perfect. Dodatkowo trochę zarobisz oraz zwiedzisz Amerykę. Wiele rzeczy jest tam również taniej . Sam przyjechałem z dużą ilością sprzętu.

Edytowane przez finlandia

• 6 months później...
Ja uczestniczyłem 2 razy w programie w tym roku jadę po raz trzeci. Byłem z biurem IECenter i mogę ci ich śmiało polecić http://www.iecenter.pl/ Jeżeli chodzi o podział na pracę i zwiedzanie to na początku pracujesz około 2-3 miesiące, pracy nie jest dużo, ale wiele osób (w tym ja) bierze sobie dodatkową pracę żeby maksymalnie wykorzystać te 2 miesiące a potem mieć pieniądze żeby sobie pozwiedzać przez około miesiąc stany. No i zrobić jakieś fajne zakupy za oszczędzony hajs :D. Rodzajów prac jest bardzo dużo od kasjerów przez pomoc w sklepie przez barmanów czy kelnerów. Wszystko są to pracę sezonowe, zależą głównie od poziomu twojego angielskiego. Angielski musisz mieć na komunikatywnym poziomie. Co to oznacza? Oznacza to, że rozumiesz pytania po angielsku i umiesz na nie odpowiedzieć w miarę sensownie. Im lepszy angielski tym lepszą pracę można zgarnąć to chyba oczywiste. Co do nauki to uwierz mi że po 4 miesiącach w USA twoje zdolności językowe mega wzrosną. Polecam program W&T wszystkim studentom.

• 4 months później...
  • 2 weeks później...
Sporo ostatnio czytałam w temacie Work & Travel ponieważ też jestem zainteresowana taką opcja pracy za granicą. Z powodzeniem możesz odwiedzić stronę campamerica.pl , wiele rzeczy tam wyjaśniają. Myślę, że jak na pierwszy wyjazd to warto skorzystać z wiedzy i doświadczenia fachowców w tym temacie.