Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kupię okna VELUX z "drugiej ręki"

Recommended Posts

...nie ma mowy o żadnym paserstwie! Nadmiar czujności.

Jesteśmy w trakcie adaptacji poddasza z tzw. "belwederkiem", która to adaptacja doszczętnie wypłukała nas z gotówki. Na "nówki" nie bardzo nas stać, a jeden velux już tak - z drugiej ręki - udało nam się kupić. Czasem po prostu ludzie zmieniają koncepcję w trakcie budowy i z takimi kupionymi już oknami nie ma co zrobić. Zresztą udało nam się już tak złapać mnóstwo okazji!

Pozdrawiam.

Chyba jednak nie tak łatwo ukraść - ogłoszeń o sprzedaży veluxów jest w necie tyle, co kot napłakał.

Jestem jak najbardziej przeciwna paserstwu, ale nie można używać tego słowa za każdym razem, kiedy jest mowa o jakiejś okazyjnej sprzedaży.

A propos - takie obiekty jak Stadion Dziesięciolecia omijam z daleka!

Czego i Wam życze.

Jak zakup towaru z tzw "drugiej reki" bedzie wraz z faktura na ten towar to nie ma sprawy - mozna kupowac - na tym polega handel - ale jak okazyjnie i bez faktury to juz dla mnie paserstwo i pelno tego jest w kolo nas ze wszystkim - kup pan zegarek na parkingu .... kup pan radyjko do samochodu ... itp itd.

Widzę, że jesteś wytrwały! Na tym forum masa ludzi coś kupuje okazyjnie i nie chce mi sie wierzyć, że wszyscy biorą fakturę. Ich też tak atakujesz? A poza tym po co mi faktura, jeśli kupuję coś z drugiej ręki za pół ceny? Daj spokój i nie podkładaj mi przykładow z radiem do samochodu, bo mnie najzwyczajniej w świecie obrażasz. Nie kupuję takich rzeczy na stadionach i w tym podobnych miejscach i w ogóle skończmy tę dyskusję.

Kupię Veluxy!

zamiast z drugiej ręki napisz w tytule " poniżej ceny detalicznej/taniej" (edycja postu), bo to faktycznie wyglada jak "kupie kradzione", mimo iż z drugiej ręki bardziej oznacza np. używane/ odsprzedane. Poprostu strasznie kradną, w Markach to, aż plaga