Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy - cieknie woda

inab45

Recommended Posts

Jest problem, licze na jakas , podpowiedz.

Mieszkanie po kapitalnym remoncie, wszystko robione od tzw. "zera". Łazienka i ubikacja (osobne pomieszczenia) - wymiana hydrauliki, położenie glazury itp. ,wszystko nowe. Od czerwca wszystko ok, nic się nie działo. Dzisiaj po odkręceniu wody w kabinie prysznicowej (to samo z umywalką) w łazience sucho a wycieka woda w drugim pomieszczeniu obok czyli w toalecie z tej grubej rury wychodzącej z muszli. Mieszkanie na parterze wiec woda zalała też piwnicę. Jestem przerazona, bo łazienka i toaleta ma dopiero co polozone kafle i nie chce myslec ze trzeba będzie to skuć. Czy to może być powazna awaria? Co fachowcy mogli źle zrobić?

Jest problem, licze na jakas , podpowiedz.

Mieszkanie po kapitalnym remoncie, wszystko robione od tzw. "zera". Łazienka i ubikacja (osobne pomieszczenia) - wymiana hydrauliki, położenie glazury itp. ,wszystko nowe. Od czerwca wszystko ok, nic się nie działo. Dzisiaj po odkręceniu wody w kabinie prysznicowej (to samo z umywalką) w łazience sucho a wycieka woda w drugim pomieszczeniu obok czyli w toalecie z tej grubej rury wychodzącej z muszli. Mieszkanie na parterze wiec woda zalała też piwnicę. Jestem przerazona, bo łazienka i toaleta ma dopiero co polozone kafle i nie chce myslec ze trzeba będzie to skuć. Czy to może być powazna awaria? Co fachowcy mogli źle zrobić?

Jesli woda wycieka z rury, to rura musi miec dziure. Jest to rura kanalizacyjna. W ktroym miejscu z tej grubej rury wyplywa woda? Moze byc to trywialne, czyli jest jakas nieszczelnosc pomiedzy muszla a rura, to sie czesto łączy takimi elastycznymi gumowymi złączkami. Moze wylazlo. Moze peklo. Opisz dokladniej. Po powyzszym opisie ciezko wyrokowac. Moze jakies zdjecia.

A "fachofcy" mogli źle zrobić dosłownie wszystko. W koncu od tego sa.

Ja osobiscie wole okreslenie robotnicy, wykonawcy. Bo na fachowca, solidnego, rzetelnego, nie zostawiajacego baboli, budujacego prosto a nie krzywo bo tynkarz/glazurnik wyrówna, itp, to ja w czasie budowy całego domu chyba nie trafiłem.

Edytowane przez Jastrząb