juras 07.07.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Witam, Przeszukałem przepisy i jak wywnioskowałem na swojej działce mogę zbudować altankę o pow. do 10mkw, nic się nie mówi o odległości od granicy działki, ale przyjmę, że będzie to 3m. Muszę to zgłosić do Starostwa Powiatowego i mogę zabrać się do roboty.Wszystko jasne, ale dlaczego tylko 10mkw?Może ktoś ostatnio borykał się z podobnymi problemami, na działce budowlanej w mieście, bo na wsi są ponoć inne uwarunkowania i można do 35mkw.Proszę o radę ...Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pingo 07.07.2004 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Ja również dołączę się do pytania, ale bardzo interesuje mnie także kwestia odległości wiaty od granic działki. Trochę nie na rękę jest mi odsuwanie wiaty od granicy, najchętniej wcisnąłbym ją w róg działki. Czy ktoś przerabiał temat w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavqo 14.07.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Właśnie przerabiałem te temat w moim Starostwie miesąc temu, musiałem pani wiele tłumaczyć a po tygodniu przyszło pismo, że muszę mieć zgody sąsiadów na postawienie wiaty w granicy. Powołoano sie na ustawę i ostatnią nowelizację (a tu mowa o wymogach wobec produktów) myślę, że ta zgoda to na szelki wypadek- od wczoraj mogę już wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts