pele1232 28.08.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Witam. Jakiś czas temu otrzymałem komin ceramiczny lecz podejrzane było to iż gdy rok temu skladalismy identyczny to szczelina między rura a wełna była minimalna max 3mm. Obecny wkład ma aż 1- 1.5cm luzu z każdej strony co daje 3cm na wkładzie są jakieś normy? (Rury 180 a wata napisane ze do rur 200...) po kontakcie ze sprzedającym słychać załamanie w głosie wiec czuje ze chyba zaszłaopomyłka a niechętnie chcą to teraz rozwiązać niżej przedstawiam zdjęcie tego. Potrzebuje wiedzieć czy nic nie stoi na przeszkodzie ze będzie taka próżnia czy jak to się mówi w waszym fachowym języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 28.08.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Obetnij jedną wełne o jeden segment ( na tym gotowym cięciu) i bedziesz miała na wymiar. 5 sekundy roboty na każdy pustak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pele1232 28.08.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Zrobiłem tak. Tez myślałemze to ccośda lecz wwtedyjest vbraktego ppaska i powstaje miejsce gdzie jest brak tej izolacji; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 28.08.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 No to pół paska trzeba odciąć. Ta wełna jest twarda i bardzo fajnie się to tnie tymi ostrymi wysuwanymi nożykami z wymiennymi ostrzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pele1232 28.08.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Eh... chodzi o to ze ile by się nie wycięto to zmniejsza siętylko wwarta a szczelina pozostaje ta sama a zarazem występuje wtedy brak waty poprzez wycięcie. .. chodzi mi o to aby ktoś kto buduje takie kominy lub się zna mógł powiedzieć czy to nie przeszkadza taki odstęp między wata a ceramika. .. bo pamiętam ze w poprzednim kominie było bardzo elegancko tzn nie występowała owa szczelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.08.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 musisz wymienić, pustak ma ten sam wymiar (otwór) dla rury fi180 i fi 200, dlatego jest różna grubość wełny dla różnych rozmiarów. Rura w pustak z wełną powinna wchodzić na delikatny wcisk. Nie może być żadnego luzu, inaczej klejenie rury, albo sama rura popęka bo będzie latała na boki.. Jak na wstępie, idź do sprzedawcy i niech Ci wymieni na prawidłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pele1232 28.08.2015 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 musisz wymienić, pustak ma ten sam wymiar (otwór) dla rury fi180 i fi 200, dlatego jest różna grubość wełny dla różnych rozmiarów. Rura w pustak z wełną powinna wchodzić na delikatny wcisk. Nie może być żadnego luzu, inaczej klejenie rury, albo sama rura popęka bo będzie latała na boki.. Jak na wstępie, idź do sprzedawcy i niech Ci wymieni na prawidłową. Czyli dobrze wyczułem ze sprzedawca chce mnie zbyc....i ponosić kosztów za źle wysłana paczke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts