Zwierzaczysko 29.08.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam, W przyszłym roku zamierzam ogrodzić działkę siatką. Niestety od połowy działki mam spadek terenu o jakieś 50 cm, do tego działka dość podmokła, więc pomyślałem żeby na tej niższej połowie podnieść działkę, ale tylko pod ogrodzenie (póki nie dozbieram funduszy lub nie załatwię ziemi na podniesienie całej połówki). Czy myślicie, że wał o szerokości 1,5m (ewentualnie 2m) i wysokości 0,5 zda egzamin? Czy może macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 29.08.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Jak zrobisz taki wał to na pozostałym terenie , gdzie jest zagłębienie będzie zbierała się woda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 29.08.2015 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam, W przyszłym roku zamierzam ogrodzić działkę siatką. Niestety od połowy działki mam spadek terenu o jakieś 50 cm, do tego działka dość podmokła, więc pomyślałem żeby na tej niższej połowie podnieść działkę, ale tylko pod ogrodzenie (póki nie dozbieram funduszy lub nie załatwię ziemi na podniesienie całej połówki). Czy myślicie, że wał o szerokości 1,5m (ewentualnie 2m) i wysokości 0,5 zda egzamin? Czy może macie jakieś inne pomysły? Jeśli podniesiesz całą działkę o 0,5m jak poprzednik zauważył zalejesz sąsiednie działki co jest nieeleganckie i nielegalne... Jeśli podmokła to może pomyśleć o drenażu, stawie? Poza tym podniesienie o 0,5m działki nie jest tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwierzaczysko 30.08.2015 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Z tym, że pozostałe działki dookoła należą również do mnie, więc tę nieelegancję wobec samego siebie jakoś zniosę Myślałem o stawie, niestety jak wybuduje staw, to w promieniu 100m nie mogę nic wybudować. Potem stwierdziłem, że wykopię oczko wodne, ale niestety legalne oczko wodne wg. Starostwa to tylko oczko betonowane, więc też odpada, bo nic to nie da. Mało tego, po wybetonowaniu oczka już mi zapowiedzieli, że nie dadzą pozwolenia na budowę domu, bo znowu te nieszczęsne 100m. Takich to mam przyjaznych urzędników, którzy skutecznie leczą z uczciwości. Czytałem też o zbiorniku odwadniającym, który jest wyłączony z przepisu zakazu budowy w promieniu 100m, ale informacje są zbyt skąpe żeby na czymkolwiek się oprzeć, a zdając się na interpretację moich urzędników, to od razu mogę zapomnieć o budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts