marti_gda 29.08.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 Witam, piszę już nie pierwszy raz z tym salonem, ale niestety nie mam oka do kolorów, a chciałabym aby mój salon wyglądał "z sensem" mam do zakupienia nowe meble i pomalowanie ścian i nie wiem jak się za to zabrać. Proszę pomóżcie dobrać mi do tego kolor mebli i ścian. Zmieniam już koncepcje milion razy. Wkleję projekt jaki zrobiłam do teraz w darmowym programie internetowym. Proszę oceńcie jak to wygląda i w razie co zmieńcie moje kolory.... I proszę podpowiedzcie mi jaki kolor ścian do ściany telewizyjnej, bo coś czuję że mi tamten nie pasuję.... beż będzie chyba zbyt nudny, a nie wiem czy przy szarym się dobrze zrelaksuję oglądając tv... proszę pomóżcie co tam pasuje (oprócz zielonego bo go bardzo nie lubię ) jest to pokój z aneksem kuchennym, plan oraz zdjęcia poniżej: oto mój wstępny plan: jadalnia wyglądała by tak: (białe meble i nad tym biały żyrandol) proszę powiedzcie mi co myślicie i dajcie jakieś wskazówki...nie znam się w ogóle na aranżacji, a nie chcę by było jak na wiosce:P dziękuję z góry!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marti_gda 29.08.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2015 dzięki za odpowiedź! czyli mniej więcej tak by było fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sawadi 30.08.2015 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jestem z opcji - ściany jak najbardziej neutralne, wszystko w tym samym kolorze, jedna ściana zakcentowana. Daleko mi do mocnych kolorów, dlatego patrzac na zdjęcia: - za oknem dominuje niebieska barierka i niebo, w tle zieleń - brązowa kuchnia i parkiet - piszesz o białych meblach widzę beże piaskowe, granat i niebieski w dodatkach, w połączeniu z bielą mebli i nibem z a oknem dadza jasne, przestronne wnetrze, do tego akcenty np zieleni lub morskiego koloru albo koralu, czerwieni czy pomaranczu. jak dla mnie sa 3 wyjscia 1. Zlłaman biel na ściany jasne meble i ciemne kontrasty w dodatkach 2. Piaskowy, zlamana szarosc w kierunku piaskowego, beż dodatki niebieskie z kolorowymi kolorowymi. 3. Blado niebieski, stonowany i złamany na ściane, otworzy to pokój i wpuści do środka trochę nieba, uzupełnić koorem lnianym i granatowy Przy tych zestawach łatwo aranżować wnetrze, przygotować naświeta, wystarczy poduszki zmienić Po za tym to moje kolory, swoje warto znaleść.Tak naprawde warto się zastanowić, czy czujesz się lepiej w jasnych barawach czy ciemnych, zimnych czy ciepłych i ktorych napewno nie chcesz. Chcesz kolorwe wnętrze, czy stonowane, akcenty koloru, a może złota. Można poszaleć. w wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?239019-Przytulne-wnętrza-inspiracje jest kilka wnętrz drewnem, proponowanymi kolorami na scianę i niebieskimi dodatkami, ja bardzije myślałam o czymś bliższym stylowi hampton, ale tu jest wiele pięknych inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KashaG 31.08.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Marti, jeśli mogę trochę podpowiedzieć, to jest Twój dom, zanim zrealizujesz jeden z pomysłów tutaj podanych wsłuchaj się w siebie i gust domowników. To wy będziecie tam mieszkać, a nie forumowicze. Ja zawsze zaczynam od "teczki inspiracji" to bardzo ważne zadanie. Może nie wiesz, ale podświadomie wybieramy kolorystykę, która nam odpowiada. Poszukaj zdjęć realizacji, które Ci się podobają (ok. 15 zdjęć) złóż je razem i zobacz jakie kolory powtarzają się najczęściej. To powinna być Twoja baza. Widzę, że masz już kuchnię w kolorze szaro-dębowym, dębową podłogę i jeśli dobrze zrozumiałam wybrany już stół i krzesła w kolorze białym. Ja poszukałabym do ścian jednolitego koloru na (również pomalowałabym tym kolorem przestrzeń nad szafkami. Jeśli chcesz spójny z kuchnią salon to możesz wybrać meble i tapicerkę w trzech kolorach (i tego bym się trzymała) biel, dąb i szarość - i tutaj możesz te trzy kolory mieszać nie wszystkie meble muszą być np. dębowe. Jeśli masz potrzebę mocnego/kontrastującego koloru to wykorzystaj go w dodatkach (poduchy, dekoracje itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts