niktspecjalny 30.08.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Kupiłem nowy ,zobaczyłem , spróbuję..Jak patrzę i widzę jak Azjaci - Chińczycy to robią na gazie to .......jest piękne..Na kuchni indukcyjnej wychodzi trochę inaczej. http://chimmo.pl/home/e-video/ftp/chimmo/images/image/Foto%20artykuly/Zbiorowe/woki/scanpan_wok%20%283%29.jpg http://slodkokwasny.com/wp-content/uploads/2014/03/DSC_7073.jpg http://www.beka-cookware.com/assets/products/images/13200314_Suave_Wok30cm.jpg Mam tego czyli Suave. Wok do kuchni indukcyjnej powinien mieć spłaszczone dno. Choć niektórzy twierdzą, że takie modele zasługują na miano patelni, a nie woka, jest to nieprawdziwe pojęcie. Większość dostępnych na rynku wersji tego naczynia ma lekko spłaszczone dno, ponieważ są przystosowane do wszelkiego rodzaju kuchenek. Nie da się więc tego uniknąć. Poza tym smak potrawy jest identyczny, niezależnie od dna. Do kuchenek indukcyjnych przeznaczone są woki o dwuwarstwowym dnie, wykonane z wysokiej jakości aluminium oraz stali nierdzewnej. Taka podstawa produktu zapewnia odpowiednią dystrybucję ciepła, co sprawia, że potrawy są równomiernie przygotowywane w naczyniu. Zanim Rewolucje Jesienne to zabawa z wokiem na kuchni indukcyjnej .Zrobie ze swojej kuchni indukcyjnej http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33164/miele-km6356-wok-plyta-indukcyjna-640.jpeg http://www.electrolux.ro/Global/Ranges/Inspiration_Kitchen/purehob539x301.png http://www.heidebrenner.de/typo3temp/pics/ca02508fc5.jpg Takie też by się przydało.Nie ma co wydziwiać.Kuchnia indukcyjna i wok i w nim coś na ząb. http://www.domplusdom.pl/sites/default/files/imce/site_manager/REDAKCJA/Rady_AGD/Plyty_modulowe/3_Vario_400_plyta_indukcyjna_pod_Wok.jpg Fajnie to wygląda. Na tej mojej kuchni indukcyjnej ,właśnie nie na kuchni gazowej grillu itp ,tylko na kuchni indukcyjnej. Na próbę zrobiłem takie oto żeberka.Polskie ziobro w czwartym gatunku by obsmażyć - wygrzać woka .Tego mojego woka do kuchni indukcyjnej. http://images66.fotosik.pl/1141/103e3b40bc61ae13.jpg http://images70.fotosik.pl/1140/922addf147373ac0.jpg http://images70.fotosik.pl/1140/56e45d081ddd2289.jpg http://images67.fotosik.pl/1143/6ef0101e661267dd.jpg Trochę wytrawnego wina na koniec i 1/2 kostki masła.Dlaczego .......dlatego . http://images69.fotosik.pl/1141/73fba2725c7103bb.jpg Odparowało i wykorzystałem ten sos do kapusty kiszonej z wokiem w roli głównej. http://images68.fotosik.pl/1142/7f77d842be90574d.jpg http://images66.fotosik.pl/1141/cd425504aef37e29.jpg http://images67.fotosik.pl/1143/2c571d73aea0997b.jpg http://images69.fotosik.pl/1141/438eaf534566a291.jpg http://images69.fotosik.pl/1141/b66667b210f7aab3.jpg Odrobina marchewki dla koloru i nie tylko . http://images66.fotosik.pl/1141/0143eca5463c9e5b.jpg Odkrojone części żeberka w 4 grupie i na głęboko w woku na kuchni indukcyjnej. http://images69.fotosik.pl/1141/4de83576cef77172.jpg http://images67.fotosik.pl/1143/6e26ae1a3de01d0f.jpg Mięso jest bardzo delikatne robione dość długo w woku a potem jeszcze w kąpieli olejowej słonecznikowej z dodatkiem tartej suszonej trufli .Nie polecam bo droga ale polecam bo : Od czasów rzymskich używane jako afrodyzjak, są bogate w witaminy i wzmacniają siły witalne. Posiadają tak silny aromat i smak i dlatego stosowane są jako przyprawy a nie grzyby. http://przyprawa24.pl/155-large_default/trufle-suszone.jpg Trzeba znowu zakupić. Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.08.2015 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Jaki piękny poranek .Wok przygotowany ten do kuchni indukcyjnej .Muszę zakupić jakieś gadżety pomocne do Rewolucyjnych zabaw kulinarnych z wokiem. 1.http://www.kuchnieorientu.pl/56-1449-thickbox/paleczki-do-woka-do-gotowania-45cm.jpg 2. 3.http://img5.shmbk.pl/rimgspr/18194649_pad_253_200_dla-domu-do-kuchni-i-jadalni-akcesoria-do-kuchni-lyzki-kuchenne-zestaw-sztuccow-do-woka-adhoc.jpg?scale=canvas 4.http://ffstatic.pl/silit/silit_lopatka_do_woka_basic_line__75457040_b.jpg 5.http://ffstatic.pl/fissler/black_edition/fissler_lyzka_do_woka_black_edition__5907810_b.jpg 6.http://www.garneczki.pl/media/img/products/177651b6405285a6bcab70ccb3a77c.jpg 7. 8.http://www.chanchikee.com/ChineseKitchen.JPG 9.http://www.goga-gastro.pl/media/products/1d50386868b2ffba40ae7ed6885fda3f/images/thumbnail/big_zzzz.jpg?lm=1434102340 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.08.2015 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Idę grzać woka .Nich będzie tradycja.Z woka na kuchni indukcyjnej polskie danko.:stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2015 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 http://images68.fotosik.pl/1146/583a990b94adb14b.jpg http://images66.fotosik.pl/1146/e564ec90c041ebc5.jpg http://images68.fotosik.pl/1146/87e99f7d16c3663e.jpg http://images69.fotosik.pl/1145/22866117b11dc244.jpg http://images66.fotosik.pl/1146/231b57bd948b9201.jpg http://images69.fotosik.pl/1145/4ad72e43f5c73f6b.jpg http://images68.fotosik.pl/1146/4220afd80b4dd0d9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2015 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 http://images69.fotosik.pl/1145/8d728a4462989db3.jpg http://images70.fotosik.pl/1144/d9cf4d5ab4d0250b.jpg Robiłem kaszankę ale wzięła i skubana się rozpadła. http://images68.fotosik.pl/1146/9c901ab51a20b180.jpg http://images68.fotosik.pl/1146/f825a48524da519c.jpg http://images68.fotosik.pl/1146/e06a6c227b7f28ea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubikka 23.11.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Ależ mi narobiliście ochoty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.