Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Buderus Logamax plus GB 072-24 + kocioł na paliwo stałe ?

byniek11

Recommended Posts

Po pierwsze chciałem się przywitać.

Posiadam od 3 lat zainstalowany kocioł Buderus Logamax plus GB 072-24 jestem z niego bardzo zadowolony, chciałbym dołożyć do tego jeszcze kocioł na paliwo stałe (tak na wszelki wypadek :)). Dom jest w starym budownictwie 2 kondygnacyjny, około 130 m, ocieplony, instalacja CO miedź i aluminiowe grzejniki. Myślałem o zakupie pieca Defro Optima Komfort 15 kW. Moje pytanie do was czy to razem będzie współpracować z kotłem Buderusa. Pozdrawiam

• 1 month później...
Po pierwsze chciałem się przywitać.

Posiadam od 3 lat zainstalowany kocioł Buderus Logamax plus GB 072-24 jestem z niego bardzo zadowolony, chciałbym dołożyć do tego jeszcze kocioł na paliwo stałe (tak na wszelki wypadek :)). Dom jest w starym budownictwie 2 kondygnacyjny, około 130 m, ocieplony, instalacja CO miedź i aluminiowe grzejniki. Myślałem o zakupie pieca Defro Optima Komfort 15 kW. Moje pytanie do was czy to razem będzie współpracować z kotłem Buderusa. Pozdrawiam

Witam,

Jeżeli chce Pan używać kotła na paliwo stałe jako zapasowe źródło zasilania to nie ma ku temu przeciwskazań. Wystarczy podłączyć nowy kocioł do instalacji z zaworem odcinającym. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.

Pozdrawiam,

Konsultant marki Buderus