leeewy 30.08.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Cześć, dysponuję powierzchnią salonu 5,75m x 2,75m x 2,5m do zagospodarowania. Przy krótszym boku znajdować się będzie "półwysep" kuchenny, a z drugiej strony planuję powiesić TV. Myślałem nad ścianą z betonowymi panelami, później nad białą cegłą, a teraz myślę o zabudowie całej ściany wielką szafą z miejscem na telewizor we wnęce. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Rysunek poglądowy załączę jak tylko wrócę do domu, ale już teraz chciałbym się czegoś dowiedzieć. Okno mniej więcej po środku dłuższej ściany, z drugiej zaś strony znajdują się duże drzwi. Myślę o tej szafie, gdyż zależy mi na miejscu do przechowywania w tym niedużym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greta21 15.09.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 pomysł z szafą dobry, tylko zostaw sobie odpowiednio dużo miejsca na tv, z zapasem, gdybyś chciał kiedyś wymienić i weź pod uwagę to, że nie może stać za głęboko we wnęce, bo wtedy będzie się go dobrze oglądać tylko siedząc na przeciwko niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Selsey 24.09.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Tak szczerze mówiąc to pomysł z szafą jest chyba najlepszy,jeżeli chcesz w praktyczny sposób zagospodarować cały pokój. Problem jedynie w tej tapecie,bo moim zdaniem nie będzie pasować do całości. Lepiej skupić sie na ładnym i kojącym kolorze ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 01.10.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Zabudowa ściany tv w salonie ma zapewne swoje uzasadnienie funkcjonalne. W małym mieszkaniu takie miejsca są Na wagę złota. Można w nich pomieścić nie tylko sprzęt RTV (kino domowe, nagłośnienie), płyty cd ale także wszystkie przedmioty użytku codziennego. Jeśli jednak w pokoju powstanie szafa, to powierzchnia wnętrza znacznie się zmniejszy. Warto wtedy pomyśleć o takim kolorze pozostałych ścian, który będzie optycznie powiększał ograniczoną przestrzeń. Najlepiej w tej roli sprawdzają się biele (np.: 543 Anielskie skrzydła lub 544 Kraina łagodności) lub bardzo jasne kolory chłodne (np.: 539 Szept nocy, 540 sekretne spojrzenie).Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts