Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Karmazynowy zawrót głowy...

Recommended Posts

Nie podpowiem co do drzwi, bo w poprzednim mieszkaniu miałam w kolorze mahoniowym i bardzo ich nie lubiłam:) tak więc namawiałabym na inne wybarwienie, ale rozumiem,że chcecie ciemniejsze, więc chyba płytki trzeba zmienić, ale z drugiej strony nie wiem jak miałyby wyglądać w kolorze zbliżonym do drzwi. To pomogłam:p

• Odpowiedzi 130
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edyta a moze jest opcja drzwi ze od środka będa białe?

(może się Reni wypowie hahhaha)

wtedy wiesz od zew robisz mahoń albo to co Ci pasuje a łazienkę masz idealnie spójną.

ułożenie płytek ok - kurde nie widziałam ani jednych ani drugich na zywo - ma któraś z Dziewczyn na fm łazienkę z tych płytek zrobioną?

nie podoba mi sie umywalka i taka mała półka pod nią

nie wiem czy nie lepiej blat po długości od geberitu do ściany, umywalka nablatowa na tym np prostokąt a pod szafka.

te lustro prostokątne bardzo mi się podoba - na pewno powiększy optycznie i płytki jako przedłużenie lustra też się zgrają

Edytowane przez Magda_lena85

hejka to jestem

na poczatku powiem ze nie lubię wogole płytek drewnopodobnych ale jak ktoś chce to porcelanossa ma piękne, oczywiscie nie tanie

mahoń bardzo mi nie pasuje, to bardzo trudny kolor jak i merbau i z brązem wogole masakra, tylko biel ładnie się broni i szarości

drzwi mogą być z jednej mahoniowe z drugiej białe, ale tylko pod warunkiem ze bądę całe z drewna, i z jednej barwione na mahoń a z drugiej malowane na biało, koszt określam wysoko i trzeba znależć takiego stolarza, ale jesli drzwi będą z drewna to około 3 tys taka zabawa

nie podoba mi sie jeszcze to ze płytki do sufitu, moze lepiej zaoszczędzić na nich

Magda jak zrobię ten blat, to jak geberit będzie wisiał? Nie umiem sobie wyobrazić :p

Lustro. to jeszcze kwestia ile kasy zostanie :)

Drzwi nie przejdą u męża te podwójne, bo jemu się białe nie podobają.

Prysznic będzie normalny, już chyba nawet wybrany. Posadzka będzie skuwana, bo teraz wszystkie podłączenia są po lewej stronie, a drzwi po prawej. Chodzi Ci o zrobienie liniowego odpływu?

Łazienkę z epoxy ma Kamilaa

Renia dzięki, że zajrzałaś :wiggle:

Coraz mniej mi się te drewnopodobne podobają płytki :D

My wolimy płytki do sufitu, może już staroświeccy jesteśmy :D

Łazienka jest spora 230x325, zastanawiałam się nad bidetem, ale chyba szkoda mi miejsca

Renia no właśnie nic nie ustalone, bo pani "projektant" czeka na decyzję, ale nie potrafi zrobic tego co ja chcę.

Zobaczcie co mi zrobila jak ją poprosiłam o ściankę za umywalką, geberitem i wanna

http://images70.fotosik.pl/1195/85a270a13aa0e7d4gen.jpg

http://images67.fotosik.pl/1198/8202e726a91c5de1gen.jpg

http://images68.fotosik.pl/1197/7eaf0e516103ee3bgen.jpg

Tomkowa witam w moich skromnych progach :)

generalnie dom kupilismy gotowy, z wylewkami, tynkami i instalacjami, ale łazienkę chcemy przerobić, ale w miarę najmniejszym kosztem, ale prosze zaproponuj inny układ, bo my sie nastawiliśmy na taki i juz innego rozwiązania nie widzimy

Edyta, jak będziesz otwierać drzwi prysznicowe, to nie uderzysz nimi w umywalkę? Strasznie tam jest wąsko :( Wc dałabym tam, gdzie wisi grzejnik, a umywalkę tam, gdzie teraz wc. Wtedy nad geberitem zrobiłabyś szafkę zamiast tej zaproponowanej obok grzejnika. Nie wygląda ona za dobrze ;)

Od razu byś miała więcej miejsca w wejściu. Wanna koniecznie centralnie pod oknem :)

Edytowane przez Tomkowa

Jeszcze jedno: nie myślałaś żeby zrobić szerszą wannę ze składanym parawanem prysznicowym albo stylową zasłoną prysznicową? Wtedy byś miała sprzęt 2 w 1 bez konieczności inwestowania w oddzielną kabinę. Wtedy umywalka centralnie na odcinku między wanną a drzwiami wejściowymi, a naprzeciwko niej, symetrycznie, wc i bidet :) Nad wc i bidetem szafki wnękowe. Szafki utworzyłyby naturalną wnękę przy wannie na deszczownicę i baterię wannowo-prysznicową.

prysznic ma się otwierać na ścianę z grzejnikiem, ta szafka to byl mój pomysł, zeby pani wstawiła na wizualizację, ale ta babka, to po prostu robi to co ja jej powiem nic sama nie podpowie, że coś źle może wyglądać, to samo jest z umywalką na ostatnich wizkach, mogłaby ją przysunąć do kibelka. Z tym kibelkiem tam gdzie grzejnik, to będzie problem, bo odpływ kibelka jest najgorszy do przeniesienia, a grzejnik musi być na tamtej ścianie, bo są tam przyłącza gazowe.

Na dzien dzisiejszy łazienka wygląda tak

http://images70.fotosik.pl/1195/173894c0e78e7557gen.jpg

http://images68.fotosik.pl/1197/f274bab560e19991gen.jpg