KPO1 29.11.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Czy mogę prosić o zdjęcie kominka z bliska. Chodzi mi o narożniki. Czy ścianki wewnętrzne wykończone są kamienian? mam wrażenie,k że jest to coś metalicznego. Czy okopca Wam się środek kominka? Też planuję bardzo podobnie wykończyć swój kominek, tzn . tylko wewnętrzną stronę ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 29.11.2015 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 KPO1 witam Cię Kominek to Zibi z kratek, https://kratki.pl/produkt/wklad-kominkowy-zibi-12_zibi wnętrze, to ceramika, sami nie wykładaliśmy niczym. Palilismy w tym kominku na razie tylko 2 razy, jak tylko się wprowadzimy, to będzie użytkowany częściej i wtedy napiszę. A narożniki są wykończone listwą ze stali nierdzewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 29.11.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 My zakupiliśmy Nadię 14, środek także ceramiczny, jednak okopca się. Przy dużych płomieniach oczyszcza , ale nie wszędzie. Super pomysł z wykończeniem ze stali nierdzewnej. Można wiedzieć gdzie takowe zakupiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.11.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 KPO1, jak sama zauważyłaś, duże płomienie oczyszczają ścianki kominka. Oznacza to, że okopcenia znikają podczas uzyskiwania wysokiej temperatury wewnątrz paleniska Instalator kominka powinien był Was nauczyć, jak prawidłowo w nim palić, aby uzyskiwać optymalną temperaturę. Wnętrze kominka nigdy już raczej nie będzie takie samo, jak przy zakupie Jednak czarne ściany paleniska oznaczają, że nie rozgrzaliście go tak, jak trzeba. Jest na forum fajny wątek poświęcony kominkom, TU, i możesz tam poradzić się fachowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2015 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 Czarne ścianki, to problem, o którym pisze Tomkowa.Drugą przyczyną może być nie wysezonowane drewno. Mokre kopci i póki takim się pali, to okładzina wewnątrz paleniska będzie czarna. Poza tym paląc mokrym drewnem nie uzyska się właściwej temperatury. Kominki z Kratek, jak wlaśnie Zibi i Nadia, mają okładziny z akubetu. On jest bardziej niż szamot podatny na zakopcanie. W Leroy Merlin są po niecałe 70 zł mierniki wilgotności drewna. Warto nabyć. Można też zamówić w Kratkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.11.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Prawie na 100 % jestem pewna,że to wina mokrego drewna. Niestety mimo,że sprzedawcy zapewniają,że drzewo jest jedno- lub dwuroczne to jednak przyjeżdża mokre. Dostaliśmy parę obałków od sąsiada i nie ma porównania. Kominek bardzo ładnie zaczął się oczyszczać. Co do instalowania, to w naszym przypadku głównym wykonawcą jest pan inwestor :lol2: począwszy od dachu, elektryce, tynkach, hydraulice, kominku itd. Więc uczymy się także na swoich błędach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Drewno powinno leżakować w przewiewnej drewutni nie zalewane deszczem 2 lata po ścieciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 30.11.2015 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 KPO1 nasze pierwsze palenie było po przeczytaniu wpisów u Piotra Batury (dzięki Pestce:) ) no i palilismy ponad 5-letnim parkietem jesionowym, bo zostały nam 2 paczki z mieszkania, teraz w lato kupilismy 2m3 drzewa różnego od akacjii, przez buk az do grabu, pan mówił, że leżakowane, mam nadzieję, że mówił prawdę, bo przywozi moim rodzicom drzewo od lat.Opaska ze stali nierdzewnej to pomysl męża, była robiona na zamówienie firmy, która montowała nam kominek, kratki też mamy z tego samego materiału. Dzisiaj pan glazurnik zaczął fugowanie łazienek, uzupełnianie brakujących kilku płytek i jest super powoli. Jutro montaż umywalek i kibelków. Jutro też przyjeżdza kolejny pan na pomiar kuchni, szaf i szafek.W sobotę się wprowadzamy - transport już zamówiony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.11.2015 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Czekam na zdjęcia gotowej łazienki......trzymam kciuki za szybką i sprawną przeprowadzkę i..........już nie mogę się doczekać kiedy u nas będzie ten moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.11.2015 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Grab to lepsze drewno od dębu. A oprócz grabiny... akacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 01.12.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 (edytowane) W sobote!! To juz tylko kilka dni Edyta, probowalam wrzucic zdjecia kuchni ktore mam na komorce ale chyba sa za duze bo nie daje rade. Sorrki. Edytowane 1 Grudnia 2015 przez kamilaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 10.12.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Edyta jak w nowym domku? Przeprowadziliscie sie? to juz prawie tydzien. Kiedy beda drzwi? Pewnie za miesiac. Ciesz sie ze bialych nie macie bo nanie sie jeszcze dluzej czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 13.12.2015 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 hej, tak, przeprowadzilismy się w sobotę, ale jeszcze do środy wozilismy rzeczy z mieszkania, w czwartek sprzedaliśmy mieszkanie i dopiero w ten weekend zaczęlismy cokolwiek ogarniać, nawet nie da się zdjęcia zrobić, bo taki bałagan Drzwi będą po 11 stycznia, ale dla nas to na rękę, bo i tak muszą poczekać na polakierowanie podłóg. Jest super, mimo że nie mamy wielu rzeczy i żyjemy prawie na budowie. Chwilowo śpimy wszyscy na dole, bo musimy zacząć malować pokoje na górze, ale powoli wszystko się ogarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 26.12.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Wesolych Swiat, pewnie jest magicznie w nowym domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 27.12.2015 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dziękuję :* Jest super, palimy w kominku i jest ta cudowna atmosfera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiasad 27.12.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Gratuluję przeprowadzki i Świąt w nowym domku. My przesunęliśmy przeprowadzkę na kolejne święta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 28.12.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 jest ju co fotografowac? co z kuchnia? zmiana projektu czy po staremu? udalo sie wybrac fronty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 28.12.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Gosiasad przeprowadzka była przymusowa, początkowo mieliśmy sie przenieść ok lutego Kamila nie ma za bardzo co fotografować, mam schody i barierki, ale nie umiem z telefonu wrzucać zdjęć, a muszę usiąśc i zgrac na komputer. Kuchnia jest zaprojektowana przez pana Układ bardzo podobny do mojego, mimo że nic panu nie mówiłam jak chcę. Zapytal ogolnie co ma się znaleźć w kuchni i zrobił. Fronty będą jednak w kolorze drewna, a górne biały mat lub lekko szary mat. Mam tylko dylemat jaki zlew zrobić czy jedną komorę z ociekaczem czy 1,5 komory? Jak to się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 29.12.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Mam tylko dylemat jaki zlew zrobić czy jedną komorę z ociekaczem czy 1,5 komory? Jak to się sprawuje? to jest indywidualna sprawa. kwestia upodobania i przyzwyczajenia. tak ja na to patrze. dla mnie te polowki sa do niczego. zawsze mi sie jakies okruszki tam zbieraja, syf sie robi. ale niektorzy sobie chwala. ja sie mieszcze w jednej komorze i suszarka z boku. jak mialas ostatnio w domu? wygodnie ci bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eedytaa 29.12.2015 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 ostatnio mialam pojedynczy bez ociekacza, bo malutka kuchnia, ale im bliżej zakupu tym bardziej skłaniam się do pojedynczego z ociekaczem, wcześniej miało być 1,5 komory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts