Mysław 30.12.2016 00:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Disney dał radę, wspaniały klimat pierwszych części StarWars... polecam i jeszcze raz polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 01.01.2017 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 Wszystkim Wam, wszystkiego noworocznego! Wszystkiego najlepszego w nowym 2017 roku. http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/2017.jpeg Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 09.01.2017 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam w nowym roku 2017... właśnie zdałem sobie sprawę, że budujemy się już drugą zimę i na razie końca nie widać, a miało się zakończyć w listopadzie/grudniu... nawet mimo ekip wykonujących pracę za mnie (co więcej kosztuje i to moje drugie zmartwienie na razie - pierwsze to w koło chorujące od grudnia dzieciaki...) prace idą w średnim tempie... Powstał więc pomysł szybkiego planu naprawczego i wykonania prac "moich", które tu i ówdzie trochę są powodem odwlekania prac innych ekip (bo na mróz nie poradzę - ocieplanie stoi, a ściany w nawisie przy podłodze przemarzły do stopnia szronu na ścianie...)... Zatem lista moich prac do wykonania:- rekuperacja świat zewnętrzny do rekuperatora (materiał zamówiony)- rekuperacja od rekuperatora do pokoi (materiał zamówiony), miał być w środę/czwartek... na razie brak- rekuperacja - sam rekuperator i osprzęt (wycenione i na razie jeszcze nie zamówione, sprawdzam projekt i weryfikuję potrzeby - koszta... jak zwykle)- elektryka koryta, są już mocowania i otwory w 80% dla tej instalacji podsufitowej- elektryka koryta do montażu (jest zamontowane jakieś 40%)- elektryka główne linie zasilające- elektryka zamówienie rozdzielni i niezbędnego minimalnego osprzętu (3 do RG, i 3 do podrozdzielni garażowej i piętrowej, jedna na dodatki)- elektryka rozprowadzenie brakującego okablowania dla oświetlenia- instalacje niskonapięciowe - instalacje RTV/AV/LAN- instalacje automatyki i pomiaru komfortu (podtrzymania życia)- wentylacja okapowa kuchni- ocieplenie instalacji grzewczych przy PC- automatyka... (cała w tym automatyka do PC i do REKU i do podłogówki i regulacji itd..) a do tego wyprowadzenie niezbędnych kabli na zewnątrz budynku... A teraz trochę ostudzę entuzjazm - choruję - więc pewnie się to wszystko odwlecze o jakiś tydzień, ale po okresie chorób (jak cała rodzina wyzdrowieje), trzeba zakasać rękawy! Natomiast w ostatnich dniach, korzystając z pustek w budynku (wszystkie ekipy pojechały do domów), oraz z wyniesienia się pewnie na chwilę dłużej ekipy od ociepleń (mrozy i śnieg), wykonałem: - przewierty przez ściany itp. pod instalację podsufitową- zamontowałem uchwyty pod koryta- ropzlanowałem instalacje podsufitowe w tym te komfortu, AV/RTV/AUTO których nie przewidziałem lub które planowałem puścić tylko sufitem- posprzątałem parter budynku, ile się dało ogarnąłem, zamiotłem, wydrapałem, wywaliłem... są jeszcze 3 duże pudła smieci na podwórko do wywalenia, ale zabrakło mi taśmy aby to zabezpieczyć przed rozwlekaniem przez wiatr...- wywierciłem 30% otworów w ścianach, jakie są niezbędne dla pozostałych instalacji zewnętrznych (dodatkowe kamery, czujniki, lasery, działka plazmowe, etc..) ... gdyby nie choroba i natłok w pracy było by szybciej i więcej, a tak.. Ahh! i zaprojektowałem (duże słowo...) spiżarnię... nie wiem czy bdzie pasować do wszystkiego co gdzie indziej pasuje, ale się śmieję, że od niej zacznie się reszta, bo to chyba będzie pierwsze najbardziej gotowe pomieszczenie... tylko muszę skończyć z kablami w tej przestrzeni nad sufitem i wpuścić przepust do wyciągu wentylacyjnego... zastanawiam się też, na doprowadzeniu do tego pomieszczenia rury z zewnątrz (ktoś tu na forum coś takiego proponował) aby dopuszczać troszkę chłodnego powietrza, ale sądzę, że skoro pomieszczenie bez grzania to może damy radę bez takiej instalacji- zobaczymy w przyszłości... to zawsze mogę dorobić niedużym kosztem.... w następnym poście pomysł.. szkic, a potem rys techniczny i wzorniki... Wykonawca już wycenił prace gipsowo/sztukateryjne... materiał tez już wyceniony... więc jak padnie decyzja, zaczną robić... Pozdrawiam czytających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 10.01.2017 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Trzymam kciuki za plany i zamierzenia dużo zdrowia dla Was . U nas tez pogrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 11.01.2017 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 No i się wyjaśniło, Mysławiątka jakąś wyjątkowo trudno zjadliwą bakterię skądś złapały i na celowanym leku się kończy... ma pomóc, jak nie to ... badania, szpital itd.. ehhh oby się poprawiło. Natomiast co na budowie... kurna nic... albo jedno albo drugie śpi na rekach, ekipa coś tam skrobie, ociepleniowcy powiedzieli że za zimno im i nie będą palić na dworze, a że w domu nie można to pojechali i wrócą jak będzie cieplej.. na szczęście druga ekipa od wykończeń (mnie i domu) pracuje i to tu to tam powoli uzupełnia braki... a to stelaże, a to wełnę... itp. Jest już plan na sufit w salonie i na sufit w gościnnym... jest też plan na sufit w kuchni, ale nie wiadomo na jakiej wysokości.. planu na samą kuchnię nadal brak... spróbuje zaraz naskrobać ten plan na spiżarnię... i zamieścić... ale muszę najmłodsze położyć spać... na razie śpi przyklejone do mnie... Szukam dostawcy/wykonawcy ciepłych drzwi... szukam na gwałt.. tzn. na szybko, na już, na zaraz, z dwóch umówionych jeden nie przyjechał na pomiar, kontakt się urwał, drugi zapomniał, przypomniałem się i znów zapomniał... Jakaś pomoc od forum muratora? I nie mogę się jakoś dogadać z moimi dachowcami, a muszę zrobić dach ze spadkiem nad małym tarasem i obróbki na dużym tarasie... eh wrrr... ja wiem , że zimno, ale chcę ustalić termin na szybkie prace... muszę chyba zacząć nękać ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 11.01.2017 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Trzymam kciuki za plany i zamierzenia dużo zdrowia dla Was . U nas tez pogrom. Witam dziękuję Gdzieś tam w mediach twierdzą, że 10% ludności naszego kraju choruje na grypę itp... Zatem zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 12.01.2017 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Szukam dostawcy/wykonawcy ciepłych drzwi... szukam na gwałt.. tzn. na szybko, na już, na zaraz, z dwóch umówionych jeden nie przyjechał na pomiar, kontakt się urwał, drugi zapomniał, przypomniałem się i znów zapomniał... Jakaś pomoc od forum muratora? Pozdrawiam Drewno, metal, kompozyt?? Ja zakupiłem metalowe, Wikęd Termo Prestige (Ud=0,85), chwalone na tym forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 12.01.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Szukam dostawcy/wykonawcy ciepłych drzwi... szukam na gwałt.. tzn. na szybko, na już, na zaraz, z dwóch umówionych jeden nie przyjechał na pomiar, kontakt się urwał, drugi zapomniał, przypomniałem się i znów zapomniał... Ja po pozytywnych opiniach kolegi (i także na Forum) wybrałem Doorsy. Drzwi są naprawdę solidne i ciepłe. Drewno w różnych odcieniach, pakiet 4-szybowy, różne rodzaje zabezpieczeń, cena nie_kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MayekMM 12.01.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 U mnie w castingu brały udział: stalowe Wikęd (Termoprestige), kompozytowe Vikking (Arctic Plus), lokalne drzwi PCV na profilu Schuco Si82, aluminiowe Aluconcept Iberis. Mam otwór 1500x2200 (naświetle boczne). Wygrały aluminiowe, ze względu na cenę i wygląd - są nakładkowe czyli zlicowane z ościeżnicą. Drugie w kolejce były Wikędy, też są bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2017 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Metalowe To mam nadzieję, że nie będzie na nie świecić słońce bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 12.01.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Witam dziękuję Gdzieś tam w mediach twierdzą, że 10% ludności naszego kraju choruje na grypę itp... Zatem zdrowia! U nas po pobycie w szpitalu potwierdzona grypa i zapalenie ucha na dokładkę na szczęście idzie ku lepszemu, zdrowia wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Drewno, metal, kompozyt?? Ja zakupiłem metalowe, Wikęd Termo Prestige (Ud=0,85), chwalone na tym forum... Hmm, Hektor, dzięki za podpowiedź. Muszą być antywłamaniowe i ciepłe... Metal średnio gra ze słowem ciepło... ale lepiej gra ze słowem antywłamaniowe... Więc o ile nie są to drzwi w takim wykonaniu: To się przyjrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Ja po pozytywnych opiniach kolegi (i także na Forum) wybrałem Doorsy. Drzwi są naprawdę solidne i ciepłe. Drewno w różnych odcieniach, pakiet 4-szybowy, różne rodzaje zabezpieczeń, cena nie_kosmiczna. Wiedziałem, że na Forum Muratora zawsze ktoś się odezwie! Właśnie przeglądam - dzięki NK i witam w progach, bo już daaawno Cię tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 U mnie w castingu brały udział: stalowe Wikęd (Termoprestige), kompozytowe Vikking (Arctic Plus), lokalne drzwi PCV na profilu Schuco Si82, aluminiowe Aluconcept Iberis. Mam otwór 1500x2200 (naświetle boczne). Wygrały aluminiowe, ze względu na cenę i wygląd - są nakładkowe czyli zlicowane z ościeżnicą. Drugie w kolejce były Wikędy, też są bardzo fajne. O, Vikking wcale nie znałem ... Dzięki MayekMM Aluconcept mówisz... a jak z ich ciepłotą? i Jak z cenami tych przeglądanych drzwi? I co to znaczy, że są nakładkowe? Hehe - czegoś wreszcie nie wiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Metalowe To mam nadzieję, że nie będzie na nie świecić słońce bezpośrednio. Cześć Pestka56, masz jakieś konkretne zarzuty bom bardzo ciekawy Tylko teoretycznie, ponieważ u mnie słońce tych drzwi wcale nie zaszczyci swoimi promieniami jak nie postawię lusterka, lub sąsiad domu lustrem nie obłoży, a i tak marne szanse Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 U nas po pobycie w szpitalu potwierdzona grypa i zapalenie ucha na dokładkę na szczęście idzie ku lepszemu, zdrowia wszystkim. To ciekawe, coś musi być z tym nowym wirusem - u nas też u jednej obustronne zapalenie uszu, a u drugiej jakaś silna bakteria... silne i celowane leki poszły w ruch. Zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Ach, chciałem się pochwalić... Nie nie... postępów na budowie z mojej strony niewiele (choroba i u mnie i u Mysłąwiątek)... Ale powstał pomysł dotyczący kuchni, salonu i spiżarni i mogę też pokazać jakąś wizualizację spiżarni - to tylko model technicznego konceptu dla zwymiarowania potrzeb w Sketchup... ale może jak będzie czas/potrzeba pójdzie do wizualizacji w czymś poważniejszym... Zacznijmy od spiżarni - będzie ciasno... ale to tylko pomieszczenie pomocnicze... wygląda to w założeniu tak: http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/spizarnia_rzut_4.jpg Tak, wiem, mało mówiący rzut z wejścia z programu w ujęciu kamery 2 wymiarowej... ale zrobiłem inne rzuty http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/spizarnia_rzut_1.jpg Strona prawa - szafki skrzynkowe, zamykane, z chłodziarką na wino... wykonane raczej z drewna, jako stała zabudowa.. rysunek jest w 80% projektem technicznym zabudowy - więc raczej blisko docelowego wyglądu - jeszcze tylko nie zapadła decyzja co na środku w górnym rzędzie Choć Mysława, mimo side-by-side wybranej lodówki do kuchni, z NAPRAWDĘ dużą zamrażarką...coś przebąkiwała o składziku w formie półek i miejscu na zamrażarkę.. to chyba taki aranż jest ciekawszy.. a zamrażarka może stanąć w garażu - za dużo ciepła, ta chłodziarka do wina ma niską moc i tutaj wentylacja jeszcze da radę to ciepło wygarnąć. Ja jeszcze rozważam zmianę i za połowę dolnej szafki po prawej na końcu pomieszczenia, dać szafkę przewiewną z szufladami z heblowanego i autoklawizowanego drewna dębowego (itp) na warzywa typu ziemniaki, cebula, etc.. ale to zobaczymy... http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/spizarnia_rzut_2.jpg Strona lewa - półki naścienne na przetwory, butelki, słoiki, puszki, kartony, w formie klina - węższa przy wejściu, coraz głębsza im dalej w głąb pomieszczenia Przy wejściu szafka ma szerokość 9cm (głębokość dostępna dla weku 8-8,5cm), w głębi 15cm (dostępna dla weku 14-14,5cm). Materiał drewno - nie patrzcie na próbkę kolorystyczną, dopiero pracuję nad doborem i to jest to jakiś tam standard Sketchup, cegła będzie (licówka z prawdziwej starej cegły - już się szykuje) ale też w trochę innym odcieniu i innym wzorze układania. Półki od podłogi do sufitu, generalna wysokość 20cm miedzy półkami, ale są półki o wysokości 27cm i 36,5cm - zależy co tam ma stać. Na samej górze (jakby zwieńczenie szafki) powstała półka o głębokości 30cm na różne duperele, tace, foremki, skrzynki z innymi wyrobami/rzeczami - osiągalna z curvera lub małej drabinki. Zmierzone i zwymiarowane na podstawie szafki z wekami, wymiarami kartonów, wymiarami różnych butelek z napojami. Mieści około 160 słoików różnej maści, do 28 butelek napojów/płynów w butelkach 1-1,5L, 10 kartonów małych, 8 dużych. Około 8 butelek 2L. Zabezpieczenie przed wypadaniem/spadaniem w formie relingu albo rurki metalowej, albo linki stalowej, a dla półek wysokich dodatkowo na 15cm reling z gumy technicznej w oplocie - kolor się ustali. c.d.n... (idę jeść śniadanko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) c.d. Analizując atypowe położenie spiżarki (wymiary wynikowe - kolizja warsztatu mojego, kuchni i spiżarki Mysławy)... zacząłem rozważać drzwi. Jako jeden ze scenariuszy przyjąłem drzwi przesuwne, ale po lewej miałem/mam wyłącznik, i całą listę urządzeń sterujących. Na szczęście wszystko jest ze sporą rezerwą kabli, podobnie z przełącznikiem - bez problemu mogę go przesunąć do spiżarni i nawet kabli mi starczy jeżeli zrobię przewiert przez róg, by przenieść wyłącznik. Jakkolwiek - drzwi przesuwne - wewnątrz by się nie zmieściły (50cm), harmonijka mało wygodna i awaryjna... pozostaje na zewnątrz, a wtedy dodatkowa zabudowa na długiej jednolitej ścianie będzie wyglądała jak pięść do nosa... chyba, że zrobić zabudowę na całej ścianie... ale tyle materiału... itd? Zaraz, Zaraz - to jest genialne Przecież zabudowa na całej długości tej ściany (~7m) pozwoli mi zrobić przesuwne drzwi do spiżarni, oraz przesuwne drzwi do kuchni (dwie sztuki... ) a jak zrobi się to w formie chowanej i obudowanej GK - praktycznie nie będzie tego widać. Strata powierzchni w salonie to 0,5m2.. sądzę, że przeżyjemy W korytarzu koło 0,2m2 Co więcej, dzięki temu mogę zrealizować coś co bardzo mi się spodobało... a na co nie mogłem sobie pozwolić z powodu ścian nośnych, w których nie wolno mi wykonać otworów - a już szczególnie tak dużych jaki szafka wielkości drzwi schowana w ścianę.. musiałbym dorzucić słupy, nadproże itd.. Przedstawiam więc koncept i wygląd ściany z drzwiami i zabudową w formie wgłębionej w mur szafki do jadalni (szkło, zastawa) - wygląda całkiem jak .. ściana http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/salon_rzut_3.jpg widać od lewej dwie sztuki drzwi do kuchni, potem jest zabudowana szafka wnękowa, potem drzwi otwarte do spiżarni. http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/salon_rzut_1.jpg http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/salon_rzut_4.jpg mały rzut na salon w części jadalnianej w kierunku widoku na kuchnię i widać fragment sufitu - ale niestety sketchup na tym poziomie i w tej wersji, nie daje aż takich opcji wizualizacji, więc ... nie odda to planowanego efektu. Co do sufitu jeszcze - to nie wiem czy wgłębienie 15cm nie będzie za duże... jakie macie u siebie - czy macie, może lepiej 10cm? Pozostaje wybrać, czy będą to drzwi szklane, drewniane, w kolorze ściany czy kontrastowe... na szczęście teraz możemy zamontować kasety dla drzwi przesuwnych, obudować je itd, a potem zamontować prawie dowolne drzwi (ostatecznie wymienimy uchwyty z tych do drewna na szklane). Grubość zabudowy 10-12cm, zależnie od modułu. Szafka będzie dodatkowo wystawała 5-7cm, dając we wnętrzu koło 15cm... niby mało, ale...wrzucę o jaką szafkę chodzi i wszystko nabierze trochę innego wymiaru c.d.n... Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Mysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 15.01.2017 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Temat postu - SPIŻARNIA Dobra, aby wyjaśnić i pokazać co nas (mnie?) pchnęło w kierunku spiżarki i takich aranżacji, wrzucam kilka fotosów: http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_18.jpg koncept sufitu i jego podświetlenia (w zarysie - pozostaje tylko dopracować sposób pasującego do całości montażu oświetlenia sufitu i reszty) http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_13.jpg kolor i finisz szafek skrzynkowych (jedna z wersji) http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_12.jpg podświetlenie z tyłu szafek np dolnych i górnych - fajny koncept, alternatywny do powyższego oświetlenia http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_10.jpg pomysł na półki wysuwane zamiast kratownicy na wino, też ciekawe - trochę droższe w realizacji, więcej zabawy z wykończeniem http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_6.jpg wąsko a jednak... u nas jest szerzej - to taki pierwszy slajd który pokazał, że można w małej powierzchni zrobić nie tylko półki z IKEA... :/ http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_9.jpg mamy podobną głębokość i podobnie chcemy rozmieścić nasze wymiary.. natomiast tutaj są szafki otarte - dla mnie ze względu na kurz itd.. wolałbym alternatywnie zastosować poziomą roletę... http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_4.jpg zabudowa alternatywna, nawet jest już drabinka... na dole siatka w drzwiczkach przed owadami i gryzoniami (jakby miało pomóc), ale zapewnia wentylację, gdy mamy tam przetwory lub warzywa/owoce. http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_16.jpg pomysł szafki wewnątrz - siatka była by z przodu i z tyłu, z zewnątrz wygląd szafki pasujący do reszty, wewnątrz zabudowa jak tu lub jak w następnym punkcie, całkiem wyjeżdżająca dla prostego czyszczenia co jakiś czas... http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_14.jpg wnętrze szafki warzywno-owocowej, która z kółkami wyjeżdżała by cała do okresowego czyszczenia... http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_15.jpg planowana chłodziarka na wino i napoje (może się jeszcze zmienić) http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_5.jpg na końcu takich pomieszczeń jest zawsze jakieś zwieńczenie.. u nas chyba szkoda miejsc i brak pomysłu... no chyba że coś takiego (uchwyty na wino): http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_7.jpg może się nie zmieścić... więc może: http://galeriabudowy.bezposrednikow.info/styczen_1/_spiz_17.jpg pod kątem włożę i wyjmę butelkę.. tyko dodałbym tylne podświetlenie z za belki/uchwytu I chyba tyle... całość ma do siebie pasować i nie być przeładowana - stąd nasz koncept i reszty dopełni dobrane podświetlenie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MayekMM 15.01.2017 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Ja w kwestii drzwi przesuwnych chowanych w ścianę - będę takie coś też robił u siebie jako wejście do spiżarni. W zasadzie ta kaseta - gotowiec dla takich drzwi nie jest wcale potrzebna, spokojnie można to zrobić na zwykłych profilach ściennych do G-K i dokupić za 150 zł porządny bezprogowy system przesuwny na jednej prowadnicy. Koszt kasety ok. 1000 zł, jest na czym oszczędzić A co do zewnętrznych drzwi - te moje Aluconcepty są fajne, Ud= ok. 0,7W/m2K (wraz z ościeżnicą, montowane na progu XPS i taśmach rozprężnych), jedyne czego żałuję to widoczne zawiasy, ale za ukryte musiałbym dopłacić 1KPLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts