mroczeks 01.09.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Cześć, Od około pół roku posiadam miskę WC Koło Style Rimfree oraz zestaw podtynkowy Grohe Rapid SL Fresh Cosmopolitan. Niestety coś z tą miską (albo spłuczką) jest nie tak od samego początku - podczas spłukiwania woda podbijana jest na spód deski z przodu. Wybrałem tą miskę z myślą o zwiększeniu poziomu higieny a na razie wyszło jeszcze gorzej niż z tradycyjną miską, bo wszystko jest na wierzchu :/ Czy ktoś miał podobne problemy albo ma pomysł co zrobić? W instrukcji od spłuczki jedyna regulacja dotyczy poziomu napełniania a nie intensywności spłukiwania. W instrukcji od miski była jedynie opcja zastosowania w otworze dopływu takiej obręczy, która działa jako "redukcja" i jest ona zastosowana. Z moich obserwacji wynika, że nie chlapie podczas każdego spłukania, tylko losowo co któreś. Ponadto wg mnie dysza nie jest najlepiej skonstruowana. O ile strumienie boczne ładnie rozprowadzają się po bokach, to główny strumień leci prosto na otwór i podbija do góry co napotka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Natala 20.12.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Cześć, Od około pół roku posiadam miskę WC Koło Style Rimfree oraz zestaw podtynkowy Grohe Rapid SL Fresh Cosmopolitan. Niestety coś z tą miską (albo spłuczką) jest nie tak od samego początku - podczas spłukiwania woda podbijana jest na spód deski z przodu. Wybrałem tą miskę z myślą o zwiększeniu poziomu higieny a na razie wyszło jeszcze gorzej niż z tradycyjną miską, bo wszystko jest na wierzchu :/ Czy ktoś miał podobne problemy albo ma pomysł co zrobić? W instrukcji od spłuczki jedyna regulacja dotyczy poziomu napełniania a nie intensywności spłukiwania. W instrukcji od miski była jedynie opcja zastosowania w otworze dopływu takiej obręczy, która działa jako "redukcja" i jest ona zastosowana. Z moich obserwacji wynika, że nie chlapie podczas każdego spłukania, tylko losowo co któreś. Ponadto wg mnie dysza nie jest najlepiej skonstruowana. O ile strumienie boczne ładnie rozprowadzają się po bokach, to główny strumień leci prosto na otwór i podbija do góry co napotka :/ Ja też właśnie chcę skompletować identyczny zestaw. Stelaż Grohe już kupiłam - z systemem fresh, a miskę właśnie wybrałam - Koło Rimfree. Jakoś mnie tknęło,żeby poczytać zanim kliknę "kup teraz" i widzę, że jest więcej negatywnych uwag na temat rozchlapywania zawartości przy spłukiwaniu. Jak to wygląda u Pana? Czy uporał się Pan jakoś z tym problemem? Strasznie mnie zmartwiły te negatywne uwagi, bo byłam już zdecydowana na zakup 2 sztuk, a tu klops. Pewnie będę musiała wybierać i szukać od nowa... Bardzo proszę o odp co z tą miską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Natala 20.12.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Acha, jeszcze jedno - jeśli można Czy ta miska nie jest za mała? Kilku użytkowników zwróciło uwagę na zbyt mały rozmiar miski. Czy faktycznie odczuwa się jej mniejszy rozmiar? Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Agata Natala powtórzony wpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mroczeks 22.12.2015 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Niestety odradzam tą miskę. Walczyłem na różne sposoby. Regulowałem spłuczkę ale nic to nie dało. No i faktycznie za mała ta miska. Pomysł fajny, wygląd fajny ale w praktyce lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel14b3 22.12.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Użytkuję miskę od 6 miesięcy żona zadowolona, nic nie każe poprawiać , więc działa jak trzeba. Na rozmiar zwróciłem uwagę po przeczytaniu że jest inny - mi i mojej rodzinie pasuje. Z minusów jakie stwierdziłem to to że napis się odkleja i jak córka korzysta (4 latka) to zostawia ślady bo za płytko siada i obecnie przechodzi kurs obsługi sprzętów w łazience, więc niebawem problem zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Natala 25.12.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedzi W ostateczności kupiliśmy miskę Roca Rimless. Jeszcze nie zamontowana. Mam nadzieję, że to dobry wybór. Dokonaliśmy go tylko i wyłącznie na podstawie opinii użytkowników. Mam nadzieję, że okaże się trafny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mroczeks 26.12.2015 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Czekamy zatem na opinię o tym modelu. Ją będę wymieniał i może na ten model właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUP123 26.12.2015 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 ... kupiliśmy miskę Roca Rimless.... Mam nadzieję, że to dobry wybór. Dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Natala 27.12.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 23.03.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 dam znać i jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Natala 24.03.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 wprowadzamy się za miesiąc więc odpowiem jak to wygląda w praktyce na co dzień, póki co mąż - wykończeniowiec na razie zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damian85 02.04.2016 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 mam rimfree seria nova + stelaż koło . Nic nie chlapie, wszsytko OK, rozmiar jest też ok, stelaż jest o tyle fajny że można przycisk spłukiwania zamontować w dowolnym miejscu bo jest na "wężyku" co daje fajne mozliwości aranżacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslo5 28.03.2018 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 No i jak ta miska Roca Rimless? Chlapie czy nie? Są jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klarysaagnes 29.03.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Ja wahałam się też, ale zamówiłam od IdealStandard z system AquaBlade, super oczyszcza, nie chlapie i jest cichutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 18.04.2018 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Jeżeli komuś chlapie ( wylewa) się, są specjalne kryzy które wstawia się w spłuczkę podtynkową która zmniejsza siłę strumienia wody i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts