Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miska WC Rimfree chlapie

mroczeks

Recommended Posts

Cześć,

Od około pół roku posiadam miskę WC Koło Style Rimfree oraz zestaw podtynkowy Grohe Rapid SL Fresh Cosmopolitan.

Niestety coś z tą miską (albo spłuczką) jest nie tak od samego początku - podczas spłukiwania woda podbijana jest na spód deski z przodu.

Wybrałem tą miskę z myślą o zwiększeniu poziomu higieny a na razie wyszło jeszcze gorzej niż z tradycyjną miską, bo wszystko jest na wierzchu :/

Czy ktoś miał podobne problemy albo ma pomysł co zrobić?

W instrukcji od spłuczki jedyna regulacja dotyczy poziomu napełniania a nie intensywności spłukiwania.

W instrukcji od miski była jedynie opcja zastosowania w otworze dopływu takiej obręczy, która działa jako "redukcja" i jest ona zastosowana.

Z moich obserwacji wynika, że nie chlapie podczas każdego spłukania, tylko losowo co któreś.

Ponadto wg mnie dysza nie jest najlepiej skonstruowana. O ile strumienie boczne ładnie rozprowadzają się po bokach, to główny strumień leci prosto na otwór i podbija do góry co napotka :/

• 3 months później...
Cześć,

Od około pół roku posiadam miskę WC Koło Style Rimfree oraz zestaw podtynkowy Grohe Rapid SL Fresh Cosmopolitan.

Niestety coś z tą miską (albo spłuczką) jest nie tak od samego początku - podczas spłukiwania woda podbijana jest na spód deski z przodu.

Wybrałem tą miskę z myślą o zwiększeniu poziomu higieny a na razie wyszło jeszcze gorzej niż z tradycyjną miską, bo wszystko jest na wierzchu :/

Czy ktoś miał podobne problemy albo ma pomysł co zrobić?

W instrukcji od spłuczki jedyna regulacja dotyczy poziomu napełniania a nie intensywności spłukiwania.

W instrukcji od miski była jedynie opcja zastosowania w otworze dopływu takiej obręczy, która działa jako "redukcja" i jest ona zastosowana.

Z moich obserwacji wynika, że nie chlapie podczas każdego spłukania, tylko losowo co któreś.

Ponadto wg mnie dysza nie jest najlepiej skonstruowana. O ile strumienie boczne ładnie rozprowadzają się po bokach, to główny strumień leci prosto na otwór i podbija do góry co napotka :/

Ja też właśnie chcę skompletować identyczny zestaw. Stelaż Grohe już kupiłam - z systemem fresh, a miskę właśnie wybrałam - Koło Rimfree. Jakoś mnie tknęło,żeby poczytać zanim kliknę "kup teraz" i widzę, że jest więcej negatywnych uwag na temat rozchlapywania zawartości przy spłukiwaniu. Jak to wygląda u Pana? Czy uporał się Pan jakoś z tym problemem? Strasznie mnie zmartwiły te negatywne uwagi, bo byłam już zdecydowana na zakup 2 sztuk, a tu klops. Pewnie będę musiała wybierać i szukać od nowa... Bardzo proszę o odp co z tą miską?

Użytkuję miskę od 6 miesięcy :D żona zadowolona, nic nie każe poprawiać , więc działa jak trzeba. Na rozmiar zwróciłem uwagę po przeczytaniu że jest inny - mi i mojej rodzinie pasuje. Z minusów jakie stwierdziłem to to że napis się odkleja i jak córka korzysta (4 latka) to zostawia ślady bo za płytko siada i obecnie przechodzi kurs obsługi sprzętów w łazience, więc niebawem problem zniknie :stirthepot:

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...